Geoana: Daca politica economica nu se schimba vor fi noi imprumuturi

14-01-2011 00:00


Mircea Geoana

Mircea Geoana a declarat ca daca Romania nu va reusi sa schimbe directia de relansare economica, sa revina pe crestere, acest lucru va conduce la noi imprumuturi si, mai devreme sau mai tarziu, va fi atacata speculativ.

"Cred ca, daca vom continua sa mergem strict cu aceasta politica economica si guvernamentala, vom fi chemati sa ne imprumutam din mai mult in mai mult. Datoria externa a Romaniei a ajuns deja la 85% din PIB. Este adevarat ca datoria publica se apropie de 40%", a subliniat presedintele Senatului. In opinia sa, ceea ce propune Guvernul in acest moment ca incercare de consolidare fiscala reprezinta o politica mult prea putin sofisticata si mult prea putin legata de realitatile din Romania.

"Nu ne vom relansa economic asa. Nu ne vom relansa economic fara sa stimulam consumul intern. Nu ne vom reveni economic daca vom continua sa traim din pensii si din salarii. Este impotriva oricarei teorii economice. De aceea, cred ca o schimbare dramatica a politicii economice este necesara", a opinat demnitarul.

Pe de alta parte, el a spus ca exista o discutie extrem de avansata la nivel european cu privire la revenirea la cresterea economica si la guvernanta economica in Europa.

Sursa: Pro TV

Tags: mircea geoana,

VIDEO PROTVPLUS.RO