Flutur sustine ca huiduielile au fost premeditate: "Era o regie pregatita"

Traian Basescu si Gheorghe Flutur

Democrat-liberalii sunt ferm convinsi ca huiduielile de la Iasi pe care le-a primit Traian Basescu au fost "opera" opozitiei, iar Flutur sustine ca exista si probe. In schimb, Ion Iliescu spune ca presedintele trebuia sa se astepte la asa ceva.

Ce crede Partidul Democrat Liberal

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur sustine ca huiduielile de la Iasi, lansate la adresa lui Traian Basescu, au fost rezultatul unei actiuni pregatite din timp de opozitie.

Conform Mediafax, Flutur a explicat ca s-a aflat langa primarul Iasiului, Gheorghe Nechita (PSD), atunci cand a citit apelul la calm catre multime.

"Eram langa el. Nichita si-a citit tot discursul de pe niste foi. In discursul scris era si apelul sa nu se huiduiasca. De unde stia ca se va huidui? Era o regie pregatita", a acuzat Flutur.

Citește și
Traian Basescu
Basescu: Se suspenda recalcularea pensiilor militare
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Ce spun social-democratii

"Oamenii au aratat ce cred cu adevarat despre domnul Basescu. Asta cred romanii despre el, asta crede poporul", a declarat Victor Ponta, imediat dupa incidente.

Cat despre discursul primarului PSD Gheorghe Nichita, Ponta a spus ca acesta a avut "un discurs de primar care vrea binele tarii".

Opinia presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu

"Era de asteptat asa ceva, iar el trebuia sa fie constient ca va fi primit astfel. Ceea ce este surprizator este ca manifesta in ultimul timp o imprudenta care pe mine ma uimeste, adica isi asuma intreaga raspundere pentru masurile nepopulare si, implicit, si riscurile care decurg de aici, mai ales ca era si in contextul deciziilor asupra personalului militar. Asadar, nu cred ca e o surpriza cum a fost primit la Iasi si el trebuia sa se astepte la asa ceva", a declarat fostul presedinte, citat de Mediafax.

Liberalii cred ca a fost "o reactie normala" a populatiei

Liderul PNL, Crin Antonescu, a tinut sa precizeze ca nimeni nu a adus oameni la Iasi pentru a protesta si ca a fost o reactie normala a unor cetateni "batjocoriti si tratati drept paraziti".

"Nu mi s-a parut normal discursul lui Simirad. E unul inacceptabil. Oamenii nu au fost adusi de nimeni in piata", a spus Crin Antonescu.

Conservatorii dau vina pe Simirad

Presedintele PC, Daniel Constantin, a spus ca presedintele CJ Iasi, Constantin Simirad, nu a facut cinste functiei pe care o are, din cauza discursului pe care l-a tinut in Piata Unirii.

Acolo, Simirad i-a transmis primarului Iasiului, Gheorghe Nechita, sa-i "fie rusine" pentru felul in care a organizat manifestarile prilejuite de Ziua Unirii. De asemenea, Simirad a spus ca multi dintre cei care au huiduit au fost adusi special cu autobuzele, intr-o actiune politica.

"Eu ma tin departe de aceste jigniri. Simirad nu a facut cinste functiei sale prin exprimarea sa. Daca avea vreo disputa cu primarul Nichita, trebuia sa o exprime in cadru restrans", a spus liderul PC, Daniel Constantin.

Fostul consilier prezidential Zoe Petre: "Nu e frumos, dar nu e ilegal"

"Eu nu as fi huiduit de 24 ianuarie, dar oamenii au educatii foarte diferite. Presedintele Basescu a provocat prea multe conflicte in interiorul societatii, ca sa ne asteptam ca intr-o zi anume ele sa se suspende si lumea sa nu reactioneze", a sustinut Zoe Petre, citata de Mediafax.

Fostul consilier prezidential (in timpul mandatului de sef al statului al lui Emil Constantinescu) a mai spus ca "pana la urma" este dreptul constitutional al oamenilor sa-si exprime nemultumirea.

"Nu e frumos, dar nu e ilegal", a concluzionat Zoe Petre.

Mai multe detalii si pe Mediafax.


 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Basescu,
Basescu, "episodul 2". Dupa Iasi, presedintele a fost huiduit si la Focsani

UPDATE: Dupa incidentele de la Iasi, unde presedintele Traian Basescu a fost huiduit si fluierat in timpul ceremoniilor organizate de Ziua Unirii, presedintele a avut parte de o primire asemanatoare si la Focsani.

Basescu: Se suspenda recalcularea pensiilor militare
Basescu: Se suspenda recalcularea pensiilor militare

UPDATE: Presedintele Basescu a declarat ca din acest moment se suspenda procesul de recalculare a pensiilor. Seful statului a spus ca Guvernul va emite o noua lege de aplicare si va prelungi procesul recalcularii pana la sfarsitul anului.

Nastase: Daca PC-PNL si PSD fac majoritate, il putem suspenda pe Basescu
Nastase: Daca PC-PNL si PSD fac majoritate, il putem suspenda pe Basescu

Liderul PSD Adrian Nastase sustine ca, daca Alianta PNL-PC, alaturi de social-democrati, ar obtine majoritatea parlamentara la viitoarele alegeri si ajung la guvernare, atunci se pot "gandi" la suspendarea presedintelui Basescu.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.