Florin Cîţu trage la răspundere Ministerul Sănătății în criza medicamentului Tocilizumab pentru Covid-19

Ultima actualizare: 08-10-2021 14:26
Florin Cîțu
Facebook.com

Premierul demis Florin Cîţu trage la răspundere Ministerul Sănătății atât în cazul medicamentului pentru Covid-19, cât și în cazul solicitărilor făcute de spitale pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare.

"Se pare că a fost o licitație care a început în aprilie pentru Tocilizumab. Din aprilie și până acum o săptămână, această licitație a tot fost tergiversată. Deci, dintr-odată ne-am dat seama că nu avem acest medicament”, a menționat Florin Cîțu. 

Premierul cere explicații Ministerului Sănătății și în același timp a cerut transparentizarea informațiilor. 

”Aș vrea să știu cine din Ministerul Sănătății a ținut și a tergiversat această achiziție pentru medicament atâtea luni de zile. Este foarte important ca aceste informații să fie prezentate public. Să știm cine este responsabil pentru acest lucru", a mai adăugat Cîțu.  

Ulterior, premierul Florin Cîțu a mai declarat că "tot din ancheta pentru pregătirea valului 4 mai am o informație care trebuie prezentată public și responsabilii să plătească pentru acest lucru".

"Au fost spitale care au făcut solicitări pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare încă din luna august. Ministerul Sănătății avea un stoc de 40 de bucăți, primite prin donații, de la sfârșitul lunii decembrie 2020 din partea Germaniei. Totuși, Ministerul Sănătății nu a luat act de aceste solicitări ale spitalelor de boli infecțioase care tratează pacienți pozitiv-Covid-19 de 18 luni. Deci, au fost solicitări, aveam ventilatoare și cineva din Ministerul Sănătății nu a răspuns. Aș vrea să știu exact ce s-a întâmplat și cine nu a răspuns ar trebui să răspundă, chiar cu funcția", a continuat Cîțu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO