Emil Boc promite ca va demisiona daca tintele economice sunt ratate, dar nu spune dupa cat timp

27-11-2011 13:32


Invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, premierul Emil Boc a declarat ca va demisiona de la conducerea Guvernului daca tintele economice asumate pentru anul viitor nu vor fi indeplinite.

Cu toate acestea, premierul a evitat sa indice un termen clar in care este dispus sa se retraga din functie daca obiectivele vor fi ratate.

"Demisia este intotodeauna pe masa in momentul in care aceste lucruri nu se respecta. Deadline-ul este in fiecare zi, pentru ca in fiecare zi iti masori politicile prin performanta. Analizele nu trebuie facute o data la sase luni, ci facute periodic, pentru ca numai asa poti sa te asigura ca ramâni in graficul stabilit. Demisia nu trebuie facuta o data la sase luni, un guvern lucreaza responsabil in fiecare zi, nu o data la sase luni, dar imi asum inclusiv cu pretul demisiei mentinerea stabilitatii macroeconomice", a spus Emil Boc la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata la Pro TV.

Intrebat insa daca este dispus sa efectueze dupa primele trei sau sase luni de anul viitor o analiza privind stadiul indeplinirii acestor tinte si sa demisioneze - in cazul in care se va constata ca obiectivele asumate de Guvern nu au fost indeplinite - premierul a evitat un raspuns concret. El a afirmat doar ca ... demisia poate fi depusa in fiecare zi.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO