Emil Boc la DUPA 20 DE ANI: "Nu am in vedere un nou mandat de premier". Vezi emisiunea integral

×
Codul embed a fost copiat

Invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, premierul Emil Boc a vorbit despre stabilitatea economica a Romaniei, despre posibilitatea de a-si da demisia daca tintele financiare ale tarii nu sunt atinse si despre un nou mandat.

In editia in direct de duminica, 27 noiembrie 2011, de la ora 10:00, a emisiunii "Dupa 20 de ani”, premierul Romaniei Emil Boc a fost invitatul lui Cristian Leonte si-al celor doi jurnalisti Claudiu Pandaru (Gandul) si Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar).

Sinteza declaratiilor premierului Emil Boc. LIVE TEXT

- "Iubesc tara aceasta pentru oamenii pe care ii are, pentru caldura, sufletul si talentul lor. Iubesc Romania pentru ca are frumuseti naturale. Iubesc Romania pentru ca este tara care a reusit sa ma faca sa fiu mandru pentru ca are o istorie neatarnata, ne-am pastrat limba, ne-am pastrat traditia, ne-am pastrat obiceiurile, indiferent de greutatile prin care am trecut in decursul veacurilor. Si iubesc Romania pentru ca, oriunde as fi, nicaieri cuvantul «acasa» nu are alta semnificatie si nu o poate avea decat aici, acasa, in Romania, semnificatia lui autentica. Pentru asta iubesc Romania."

- "E timpul ca politicienii sa-si asume aceeasi responsabilitate pentru care acum cativa ani castigau voturi."

Citește și
Ponta
Presedintele PSD, Victor Ponta, la Dupa 20 de ani. VEZI EMISIUNEA

- "Exista un risc major de revenire a recesiunii europene"

- "Si cresterea economica a Romaniei a fost revizuita in jos. Construim bugetul pentru 2012 pentru un deficit de 1,9. Chiar Eurostatul confirma ca in 2010 Romania a avut cea mai mare pondere din PIB alocata investitiilor."

- "O economie este in permanenta miscare, nu se incheie cand se termina un mandat. Ce ar fi insemnat sa omoram firme care nu au avut nicio vina pentru ca politicienii au dat drumul la punga in 2008. Romania are acum marea sansa sa atraga bani in 2012. Noi am depasit faza de depunere de proiecte, de licitatie. 90% sunt in faza in care adunam roadele."

- "Acum, 2012, 2013, 2014 - nu vor mai fi anii in care sa pieredm timpul ca acum, ci de culegere a roadelor."

- "52 km la autostrada Transilvania (au fost dati in exploatare). Uitati-va la cei 25 de km de la mare si pe care se circula. Orice roman sa ne contrazica daca nu e asa. Sunt 90 de km pe care se circula. Acum urmeaza in decembrie 32 de km de la Arad la Timisoara, vor fi gata. Ca sa nu mai vorbesc de centuri ocolitoare cum sunt cele de la Cluj sau centru de la Constanta, o parte e deja finalizata."

- "Intotdeauna este loc de mai bine, dar va rog sa comparati ce am facut noi cu ce au facut altii."

- "Cum e posibil pe o crestere economica de peste 8% sa lasi un deficit de 5%?"

- "Daca anul economic 2008 era sters din istoria Romaniei, romanii nu mai sufereau in 2009, in 2010 si acum."

- "Ne bazam pe minimum 6 miliarde de euro din fonduri europene in 2012."

- "Economia nu poate lua locul politicului. Politicul poate scoate economia din criza, dar nu prin povesti, ci prin masuri concrete."

- "UE se intoarce cu fata spre austeritate.Trebuie luate masuri clare din punct de vedere politic si economic. Solutia in UE: masuri ferme, dure, asumate. Disparitia euro ar putea deveni realitate."

- "De ce credeti dvs. ca nu ne-am avantat intr-un elan populist si electroal in bugetaul pe 2012 intr-un deficit care ni l-am fi permis, pentru ca am preferat arma prudentei, a cumpatarii si responsabilitatii, pentru a nu indatora tara."

- "Romania are in acest moment cateva avantaje. In primul rand doar 3 tari din Uniunea Europeana au o datorie mai mica decat Romania."

- "Nu avem in intentie accesarea acestei linii de siguranta in 2012."

- "Evident ca demisia intotdeauna este pe masa in momentul in care aceste lucruri nu se respecta. Va asigur doua lucruri: ca nu voi permite nicio evolutie populista a bugetului si ca tot ce va tine de mine, cu pretul demisiei, va fi respectat. Deadline-ul este in fiecare zi."

- "Eu cred ca aceste analize nu trebuie facute la 6 luni ci periodic. Sase luni este elementul la care ne-am referit si noi in acordul cu UE. "

- "Repet, demisia nu trebuie facuta o data la 6 luni. Imi asum inclusiv cu pretul demisiei mentinerea stabilitatii macroeconomice. Nu o sa sacrificam tara doar de dragul unui model PSD sau PNL. De aceea le spun si colegilor din PDL ca sansa noastra ca partid este sa iesim din starea de timorare si sa spunem ce am facut pentru Romania. Acum trebuie ca aceste lucruri sa le explicam. Acum oamenii pot sa inteleaga ca aceste masuri nu au fost niste mofturi, ci niste masuri ca sa salvam tara."

- "2012 va fi un an in care vom culege roadele a ce am facut in 2011. Ne asteptam ca 2012 sa fie un an pe care sa-l incheiem cu crestere economica de 2,1%."

- "Si acum in 2011, constructiile au inceput sa castige pondere. Iar daca ne uitam la banii pe care ii acordam pentru investitii ne da o certitudine ca sectorul constructiilor va fi pe crestere."

- "V-as ruga sa va uitati la ce a facut Ungaria. Am facut tot ce am putut in aceste conditii de criza. Faptul ca am pastrat cota unica de impozitare de 16% este un lucru bun. Noi am crescut TVA-ul, dar in Ungaria este 27%"

- "Noi am incercat sa minimizam aceste efecte. Ne-am dus in Parlament cu masuri temporare de diminuare a salariilor si pensiilor pentru protejarea cotei pe valoare adaugata."

- "Suntem singurul Guvern care am luat taurul de coarne. Uitati-va la ce se intampla in bugetul pe 2012 cu sectorul de stat. Acum, atentie, sunt etapele finale ale procedurilor finale."

- "Pentru prima data aceste pierderi ale companiilor de stat sunt diminuate. "

- "Uitati-va cu Fondul Proprietatea, care a fost primul exemplu de management privat. "

- "Astazi Romania are 1.206.000 de bugetari. Asta inseamna ca in anii acestia au plecat din sistemul bugetar 192.000 de persoane, iar asta explica si de ce nu suntem atat de populari. Pentru anul 2012 politica pe care Guvernul o are in sistemul bugetar este urmatoarea: se continua politica de a se ocupa un loc din cele 7 care se elibereaza."

- "Avem cel mai mare procent din Uniunea Europeana alocat investitiilor."

- "Asa cum v-am spus, politica e 1 din 7 si vom finaliza procesul de restructurare bugetara.. Nu pornim de la o idee preconceputa."

- "O mare companie de IT va face o investitie de sute de milioane de euro in Romania, dar nu va pot da numele."

- Despre cazul Andreescu: "Intr-un stat de drept fiecare autoritate componenta trebuiie sa-si faca datoria pe componenta ei."

- "Nu sunt seful RA-PPS. Doamna Andreescu este seful SGG. Existenta unui conflict de interese trebuie precizat de ANI. Intr-un stat de drept, in ultima instanta, existenta sau inexistenta unui conflict trebuie precizat de ANI."

- "Mentinerea RA-PPS a fost o mare greseala. Eu nici macare nu stau intr-o casa RA-PPS."

- "Nu am vorbit cu presedintele Basescu despre cazul Andreescu."

- "Aceste situatii personale nu le poate avea un prim ministru."

- "Imaginati-va ce ar fi insemnat in acest ani sa mai fi suprapus o criza de genul unui conflict intre presedinte si premier. Exista aceata situatie si in Franta. Prin forta lucrurilor daca vrei sa mearga bine in Romania trebuie sa existe aceata relatie."

- "Romania nu ar fi rezistat in acesti ani de criza daca nu ar fi existat acest parteneriat."

- "Ganditi-va daca aveam la Cotroceni un presedinte care mergea pe masuri populiste. Tara ar fi intrat in colaps de mult."

- "Nu am in vedere acest lucru" (inca un mandat de premier, n.r.)

- "Romania a plecat pe drumul bun in UE. Timpul ne va demonstra acest lucru. Comparati ce am facut noi cu ce au facut altii. Nu putem discuta in termeni de ani sau ore. Sarcina tuturor politicienilor este sa nu mai faca niciun pas inapoi."

Articol recomandat de sport.ro
Dan Șucu este noul proprietar al clubului Genoa: ”Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut!” | OFICIAL
Dan Șucu este noul proprietar al clubului Genoa: ”Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut!” | OFICIAL
Citește și...
Victor Ponta la
Victor Ponta la "Dupa 20 de ani": "A inceput executarea silita a PSD pentru o datorie din 2009"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV, ca a inceput executarea silita a partidului, pentru una dintre datoriile din campania electoral din 2009.

Presedintele PSD, Victor Ponta, la Dupa 20 de ani. VEZI EMISIUNEA
Presedintele PSD, Victor Ponta, la Dupa 20 de ani. VEZI EMISIUNEA

Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a fost invitatul lui Cristian Leonte la "Dupa 20 de ani".

Recomandări
Afacere ilegală descoperită de Inspectorul Pro. Cum au reușit o mamă și fiica ei să păcălească firme cu proiecte europene
Afacere ilegală descoperită de Inspectorul Pro. Cum au reușit o mamă și fiica ei să păcălească firme cu proiecte europene

Interesul pentru fondurile europene este atât de mare, încât internetul s-a umplut de companii care oferă consultanță și întocmesc proiecte pentru obținerea sumelor alocate de Uniune.

România, la un pas de a deveni „nerecomandată pentru investiții”. Rating de țară retrogradat, amenințare la stabilitatea UE
România, la un pas de a deveni „nerecomandată pentru investiții”. Rating de țară retrogradat, amenințare la stabilitatea UE

Comisia Europeană a inclus România pe lista statelor cu dezechilibre economice grave, care amenință stabilitatea Uniunii Europene.

Dan Șucu, pe prima pagină La Gazzetta dello Sport după preluarea Genoa CFC: ”Donald Trump de România”
Dan Șucu, pe prima pagină La Gazzetta dello Sport după preluarea Genoa CFC: ”Donald Trump de România”

Preluarea Genoa CFC, cel mai vechi club de fotbal din Italia, de către omul de afaceri român Dan Șucu, ține prima pagină La Gazzetta dello Sport, una dintre cele mai importante publicații sportive din lume. Șucu este numit ”Donald Trump de România”.