Basescu: Eu zic sa prelungim referendumul pana iese cum vor ei.La fel au facut comunistii in '45-'46

18-07-2012 10:20


Presedintele suspendat Traian Basescu a comparat, miercuri, la gandul.live, extinderea programului de desfasurare a referendumului din 29 iulie cu alegerile din anii 1946-1947 care s-au facut astfel incat sa iasa comunistii.

Intrebat ce parere are despre anuntul premierului Victor Ponta privind extinderea programului de votare la referendum intre orele 7.00 si 23.00,

Traian Basescu a raspuns: "Eu zic sa il prelungim pana iese, pana vor ei, ca asa s-a facut si in '46-'47, s-au facut alegeri pana au iesit comunistii".

El a adaugat ca nu este problema sa stabilirea programului la referendum, aceasta fiind treaba Parlamentului si a Guvernului, insa doreste sa stie cat mai repede care sunt conditiile de organizare a referendumului.

"Eu vreau sa stiu odata care sunt conditiile acestui referendum, in rest e problema altora. Mai sunt 12 zile pana la referendum, iar majoritatea parlamentara si Guvernul incearca din zi in zi sa schimbe conditiile", a spus Basescu, amintind ca initial durata de desfasurare fusese stabilita de Parlament, conform legii de organizare a referendumului, pentru intervalul orar 8.00-20.00.

Intrebat despre intentia romanilor la vot, potrivit sondajelor de opinie care ar fi fost comandate de staff-ul sau, presedintele suspendat a spus ca nu stie care este abordarea romanilor fata de prezenta la urne pe 29 iulie, reiterand ca din punctul sau de vedere este intr-o "misiune imposibila" deoarece este greu dupa opt ani de mandate si trei ani de criza economica sa mai obtina un procent de peste 50% din voturile romanilor.

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu va avea loc intr-o singura zi, insa programul va fi extins, urmand ca sectiile de votare sa fie deschise intre orele 7.00 si 23.00.

Ponta a precizat ca programul de vot la referendum va fi extins pentru ca este vara.

VIDEO PROTVPLUS.RO