Dragnea, într-o clinică privată. Ministrul Sănătății: ”Are încredere în sistemul de sănătate din țară”

Ultima actualizare: 17-03-2019 20:15

Liviu Dragnea este internat într-o clinică privată, cu dublă hernie de disc, spun apropiaţii. 

De câteva săptămâni, liderul PSD acuză dureri puternice de spate, aşa că sâmbătă după-amiază s-a prezentat la spital pentru investigaţii, iar medicii vor stabili dacă va fi operat.

Luni, Dragnea ar trebui să se prezinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un nou termen în dosarul Bombonica, în care a primit 3 ani şi jumătate de închisoare în prima instanţă.

Liviu Dragnea s-a plâns că-l doare spatele de câteva săptămâni, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă durerile s-au acutizat. Sâmbătă după-amiază, după o ședință la Snagov, Dragnea a mers la o clinică privată din București, iar medicii au decis să-l interneze, spun cei din PSD.

Codrin Ștefănescu, secretar general PSD: "S-a dus să își fac aceste analize și doctorii au stabilit pe loc că trebuie internat trebuia să facă lucrul asta și sperăm cât mai repede să fie pe picioare".

Șeful PSD a fost supus unor investigații imagistice, în urma cărora medicii i-ar fi spus că suferă de dublă hernie de disc și i-au recomandat să stea în pat cel puțin trei zilei. Potrivit unor apropiați, duminică seară medicii vor stabili dacă trebuie operat sau problemele sale mai suportă amânare.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: "Nu mai am căderea să dezvălui nimic din ceea ce pacientul nu dorește și în acest moment domnul Dragnea e pacient. Cred că domnul președinte are încredere în sistemul de sănătate din România, astfel încât e în București".

Dragnea le-a transmis apropiaților să nu divulge informații despre starea să de sănătate, dar ar fi mers să se trateze la aceeași clinică privată din Capitală unde, în urmă cu o lună, a fost internată și iubita sa Irina Tănase. Medicii spun că diagnosticul lui Dragnea, dublă hernie de disc, este o afecțiune frecventă la bărbații trecuți de 50 de ani.

Hernia de disc apare cel mai adesea în zona lombară și se produce atunci când discurile intervertebrale - care au rolul de a amortiza șocurile care se răsfrâng asupra coloanei - ies din profil, ajung în apopierea nervilor și îi ating. Așa apar durerile. Afecțiunea se tratează cu medicamente și kinetoterapie, spun chirurgii care recomandă operația în cazurile cele mai grave.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea este citat luni, 18 martie, la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru un nou termen în dosarul Bombonică. În primă instanță, liderul PSD a primit trei ani și jumătate de închisoare, sentința fiind contestată, iar procesul amânat de mai multe ori. Dragnea mai are o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul "Referendumul".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO