Dragnea explică excluderile lui Țuțuianu și Neacșu: ”Au fost niște măsuri necesare”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 17:40
Categorie: Politic

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat excluderile din partid ale liderilor Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu.

Liviu Dragnea a cerut să se treacă repede la întrebări, deoarece ”este târziu”, și nu a făcut declarații înainte de acestea.

Reporter: ”Au fost excluși doi dintre colegi. De ce ați început cu ei, deși la ultimul CEx PSD au votat 11 împotriva dumneavoastră?

Liviu Dragnea: ”Ce întrebare inteligentă... Astăzi nu s-au făcut propuneri de a fi excluși colegi care au susținut o anume scrisoare. După CEx din septembrie, când s-a hotârăt prin vot să nu se susțină scrisoarea, să nu se mai continue cu tipul acesta de acțiuni și toată lumea să susțină programul de guvernare național, local, pentru a susține legile în Parlament, și aceste lucruri au fost propuse chiar de cei care au semnat scrisoarea, s-a convenit, la propunerea mea, ca toată lumea să se ocupe de ceea ce trebuie să facă un partid: să funcționeze, să rămână unit, să își sprijine guvernul care pune în practică programul de guvernare.

Din păcate, ulterior, au apărut unele înregistrări de la niște ședințe pe care le-a condus Adrian Țuțuianu. Condamn cu toată fermitatea acest mod de a înregistra, dar acele afirmații au supărat cea mai mare parte dintre membrii de partid.

Astăzi, foarte mulți colegi i-au reproșat domnului Țuțuianu afirmațiile. Domnul Țuțuianu, în timpul ședinței, a spus că s-ar putea să își ceară scuze, dar își menține afirmațiile. Colegii nu au fost de acord cu această abordare.

Tot după acel CEx am sperat cu toții că după 2-3 zile de supărare, oamenii încep să se apuce de treabă. Domnul Neacșu să își exercite funcția de secretar general și să acționeze conform statutului. Din păcate, după acel CEx, domnul Neacșu nu a mai ajutat PSD. În schimb, mulți colegi, parlamentari și președinți de organizații, mi-au spus că sunt chemați parlamentari să adere la un proiect... n-au înteles foarte bine care este proiectul. Iar în ultimele zile au apărut din partea opoziției oameni care au spus că este o negociere între domnul Neacșu și lideri ai opoziției care au fost asigurați că vor avea suficiente voturi pentru a vota moțiunea de cenzură.

Toate aceste lucruri, spuse pe larg în cadrul acestei ședințe, au făcut ca mult peste două treimi din membrii CEx, 54-55, să voteze excluderea celor doi colegi. Convingerea mea este că au fost niște măsuri necesare.

Reporter: ”De ce nu s-a aflat pe lista excluderilor Gabriela Firea, care a continuat cu atacurile?

Liviu Dragnea: ”Orice atac care se referă la mine nu mă face să cer colegilor să fie exclus cineva. Numai în momentul în care constatăm, cea mai mare parte dintre noi, că se depășește linia roșie, adică acțiuni care lovesc în stabilitatea partidului.

Reporter: ”Ce se va întâmpla cu cei 7 care sunt în spatele celor doi pe care i-ați exclus? Doamna Firea a susținut că dvs. conduceți partidul prin teroarea excluderilor. Domnul Stănescu va rămâne vicepremier, ce se va întâmpla?

Liviu Dragnea: ”Nimic rău. Nu au ajuns la mine sau la colegi informații despre racolarea parlamentarilor PSD, care să nu voteze legile sau care să voteze moțiunea de cenzură.

Firea: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor; voi rămâne un simplu om de stânga
Firea: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor; voi rămâne un simplu om de stânga
VIDEO PROTVPLUS.RO
viorica dancila si benjamin netanyahu
Viorica Dăncilă s-a întâlnit în Israel cu Benjamin Netanyahu
Toni Greblă: Probabil vom trimite la Cotroceni cazierul Olguţei Vasilescu
Ponta, despre scandalul energetic: ALDE şi PSD au numit proşti şi hoţi
Corina Creţu şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile europarlamentare
Klaus Iohannis a respins a 3-a oară numele propuse de Dăncilă la Transporturi și Dezvoltare
Băsescu: ”Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru al energiei”
primaria sectorului 1
Primarul sectorului 1, acuzat că minte, după o poză pusă pe Facebook: ”Fake news pe față”
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu lideri ai PNL. Orban: "Am fost mai mulţi”
PNL cere sesiune parlamentară extraordinară, pentru abrogarea ”ordonanței lăcomiei”
Klaus Iohannis, alături de liderii Europei, Merkel și Macron. Ceremonie în Germania
Guvernul aprobă înființarea orchestrei UE. Dăncilă: M-am implicat
Iohannis contestă legea care interzice organizarea de referendum în timpul europarlamentarelor