Victor Ponta: Am retineri fata de miting, dar acesta va fi organizat, iar PSD va participa


Ultimul update: Marti 07 August 2012 21:06
Data publicarii: Marti 17 Ianuarie 2012 18:53
Categorie: Stiri Politice

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca are "niste retineri" fata de organizarea unui miting si a unui mars de protest de catre USL in Capitala. Cu toate acestea, a mai spus social-democratul, PSD va participa la manifestatie.


Ponta a subliniat ca mitingul si marsul de protest nu vor fi organizate de PNL, ci de catre USL. "PSD participa la miting, care nu e organizat de PNL, e organizat de USL", a spus Ponta.

Liderul PSD a sustinut ca va fi in primele randuri, alaturi de liderul PNL Crin Antonescu.

"Sigur ca suntem impreuna, chiar daca eu am niste retineri si niste intrebari pe care le-am discutat cu colegii mei. Nu-mi las colegii indiferent ce se intampla. Nici ei nu m-au lasat pe mine, nici eu pe ei. Mergem impreuna pana la capat", a spus Victor Ponta.

Marti, mitingul de amploare anuntat de liberali parea ca imparte Uniunea Social Liberala in doua tabere. Potrivit unor surse politice, cei doi lideri ai Uniunii Social Liberale au avut  idei diferite despre acest eveniment. Social-democratii nu doreau o politizare a miscarilor de strada, in timp ce unii dintre liberali au luat deja parte la acestea.

Cu sau fara PSD, liberalii erau hotarati sa plece joi de la Arcul de Trimf spre Palatul Victoria si Piata Universitatii. Aceleasi surse sustineau ca sefii de organizatii judetene au primit ordin sa aduca in Capitala cel putin cate 1.000  de protestatari.

In tot acest timp, Victor Ponta a mers in Parlamentul European. La Strasbourg, Ponta a criticat, in fata socialistilor si liberalilor europeni, "derapajele grave ale democratiei de la Bucuresti". Mai grav este ca a cerut ca Romania sa fie sanctionata la pachet cu Ungaria, printr-o rezolutie. Vecinii nostri au intrat sub lupa Parlamentului European dupa ce Viktor Orban si partidul sau au schimbat constitutia tarii si au restrans anumite drepturi civile.

Din pacate, sanctiunile in astfel de cazuri se traduc prin taieri de fonduri europene.

VIDEO PROTVPLUS.RO