Bacalbasa va fi suspendat 6 luni din PSD, din cauza comportamentului din Parlament: "Imi pare rau ca am raspuns la provocari"

Nicolae Bacalbasa

Deputatul Nicolae Bacalbasa va fi suspendat timp de 6 luni din partid, din cauza comportamentului obscen din plenul Parlamentului.

Bacalbasa a declarat ca din punct de vedere uman a raspuns unei provocari in timp ce era huiduit, dar din punct de vedere politic a fost un deznodamant neplacut pentru el.

"Din punct de vedere uman, am raspuns la o provocare in timp ce eram huiduit. Una dintre persoane ma huiduia si lovea cu mai mare violenta; am admonestat-o. Oricum, nu am avut niciun fel de atitudine imorala, asta din punct de vedere uman.

Din punct de vedere politic, am avut slabiciunea sa raspund la o provocare a adversarilor si aici a fost o greseala, o slabiciune umana, care pentru un om politic nu este admisa, si ca atare am fost sanctionat pentru ca am calcat cumva linia trasata de partid in relatia cu terti”, a declarat, pentru News.ro, Nicolae Bacalbasa.

Intrebat daca ii pare rau pentru cele intamplate, Bacalbasa a raspuns:

Citește și
Mihai Chirica
Mihai Chirica, "incurajat" sa-si dea demisia din PSD. "Va asigur ca nu voi face asta." Ce ii reproseaza colegii de partid
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"Imi pare rau ca am raspuns la provocari. Acum imi pare bine pe de alta parte ca desi am facut un puseu de hipertensiune in momentul acela, nu am cazut pe jos, nu am ologit, nu am facut hemoragie cerebrala. Deci din punctul meu de vedere, pentru mine biologic, acea provocare s-a terminat bine. Din punct de vedere politic, a fost un deznodamant neplacut si care a lovit indirect si interesele partidului meu care m-a sanctionat”, a mai spus deputatul.

El a precizat ca timp de sase luni cat va fi suspendat isi va desfasura activitatea parlamentara, iar ulterior va reveni in PSD.

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul sedintei Comitetului Executiv National, ca deputatul Nicolae Bacalbasa a fost suspendat pentru sase luni din PSD deoarece partidul nu poate fi de acord cu interventii publice ”necivilizate” si ”obscene”.

El a precizat ca, daca Bacalbasa nu isi va revizui limbajul si comportamentul, va fi adoptata o alta masura impotriva sa.

”Nu putem fi de acord cu tipul de interventie de la tribuna Parlamentului, de interventie publica, intr-un mod necivilizat si, de multe ori, obscen. PSD este un partid civilizat, in tot anul 2016, in cele doua campanii, si locale, si parlamentare eu am cerut colegilor mei: (…) nu acceptam ca si partid astfel de atitudini necivilizate, gesturi obscene, cuvinte care nu pot caracteriza un partid ca PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat ca, in cazul in care Nicolae Bacalbasa nu isi va revizui comportamentul si limbajul, va fi adoptata o alta masura impotriva sa.

”Nu inseamna ca noi nu permitem colegilor nostri sa intre in dezbateri, sa critice sau sa raspunda la atacuri de multe ori care ies din zona civilizatiei (…) Sper ca domnul Bacalbasa sa inteleaga in aceasta perioada de sase luni ca nu poate continua asa ca si membru de partid si parlamentar propus si sustinut de PSD in Parlamentul Romaniei. Daca dupa aceasta perioada nu va intelege ca trebuie sa intre in modul in care comunica PSD, atunci o sa adoptam alta masura”, a mai spus Dragnea.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a lansat marti, in cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului pe tema comisiei de ancheta a prezidentialelor din 2009, un atac dur la adresa opozitiei.

El a spus despre o colega parlamentar - careia nu i-a rostit numele - ca face fractura „daca mai da cu labele”, afirmatia sa fiind urmata de gesturi obscene.

In semn de protest fata de declaratia acestuia, parlamentarii USR au parasit sedinta de plen.

Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri si discursuri bune in Parlament ofera Vasluiul! Eu sunt fractiunea care nu-si tine gura din Parlamentul roman. Eu unul nu o sa ma las speriat de amenintarile distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, imi scapa, ma scuzati, sunt batran”, a spus Bacalbasa de la tribuna.

Presedintele de sedinta, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit si i-a cerut lui Nicolae Bacalbasa sa-si incheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a tinut cont.

Bacalbasa si-a continuat atacul, spunand despre o colega parlamentar careia nu i-a rostit numele ca va face fractura daca „mai da cu labele”, a aratat o serie de semne obscene.

„Da cu labele, vezi ca faci fractura, vezi domnisoara ca faci fractura si pe urma nu mai poti sa ...votezi”, a spus deputatul PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca atitudinea deputatului social-democrat Nicolae Bacalbasa va reprezenta subiect de discutie in cadrul sedintei Comitetului Executiv National de miercuri, in conditiile in care nu este in regula sa existe astfel de iesiri obscene in Parlament, unde parlamentarii „nu sunt pe persoana fizica”.

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
Gesturi obscene si vocabular suburban in Parlament. Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa:
Gesturi obscene si vocabular suburban in Parlament. Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa: "Da cu labele, vezi ca faci fractura"

Persoana care refuza nemotivat invitatia la audieri in comisiile de ancheta ale Parlamentului poate avea dosar penal. Iar acuzatia poate fi de obstructionare sau impiedicare a aflarii adevarului.

Mihai Chirica,
Mihai Chirica, "incurajat" sa-si dea demisia din PSD. "Va asigur ca nu voi face asta." Ce ii reproseaza colegii de partid

Incep sa se agite apele in PSD. "Nu sunt multumit de modul in care Liviu Dragnea conduce partidul", asta declara primarul Iasiului si vicepresedinte al partidului, Mihai Chirica.

Nicolae Bacalbasa, deputat PSD, despre protestul USR:
Nicolae Bacalbasa, deputat PSD, despre protestul USR: "Un act de impotenta, nu sexuala, ci politica. Vai de capul lor!"

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a spus despre parlamentarii USR care au protestat in parlament fata de PSD, deciziile Guvernului si ministrului Florin Iordache ca sunt "voaieristi" si ca protestul lor este un "act de impotenta".

Gabriel Cotabita, in stare grava. Nicolae Bacalbasa:
Gabriel Cotabita, in stare grava. Nicolae Bacalbasa: "Dupa 7 minute de stop cardiac real cred ca sansele sunt aproape nule"

Gabriel Cotabita este in continuare in stare grava, dupa stopul cardiorespirator, iar medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca il tin sub supraveghere permanenta.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

De ce nu poate Popescu Piedone să se întoarcă la Sectorul 5, așa cum ar vrea Marcel Ciolacu. Analist: „Ar fi ca o înfrângere”
De ce nu poate Popescu Piedone să se întoarcă la Sectorul 5, așa cum ar vrea Marcel Ciolacu. Analist: „Ar fi ca o înfrângere”

La nici 12 ore după ce l-au schimbat pe medicul Cătălin Cîrstoiu cu Gabriela Firea în lupta pentru primăria Bucureștiului, social-democrații îi sugerează lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursă.