Traian Basescu: "PDL ar putea sa boicoteze referendumul. Eu ma coordonez cu ei"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat ca "trebuie facut tot ce se poate" pentru a fi invalidat referendumul de demitere a sa din 29 iulie, astfel incat "lovitura de stat" sa nu fie acoperita prin votul popular.

"Daca s-ar valida referendumul s-ar acoperi cu votul popular lovitura de stat si atunci trebuie facut tot ce se poate pentru ca referendumul sa nu se valideze si oamenii astia sa raspunda", a spus Basescu, la un post de televiziune citat de Mediafax.

Presedintele suspendat a precizat ca, daca impreuna cu PDL va ajunge la concluzia ca "boicotul este solutia", nu il va mai interesa procentul celor care voteaza pentru demitere sa.

"Daca ei vor lua o decizie de boicot, eu nu pot sa spun ca ma duc singur, ca ce am eu in spate? (...) Trebuie sa ma coordonez cu ei", a spus Basescu, precizand ca electoratul PDL se suprapune in cea mai mare parte peste cel detinut de el.

"Pe o analiza sociologica, in momentul de fata sunt 700 de mii de romani care boicoteaza - dintre cei care in mod curent merg la vot – care spun 'nu suntem parte la o lovitura de stat', nu vreau sa o acopar cu votul meu. (...) Oricat as vrea, eu nu-i pot face pe oamenii astia sa mearga la vot", a precizat Basescu.

Citește și
PDL
Mesajul PDL pentru simpatizanti: "NU mergeti la referendum. USL il va frauda". Ponta: Basescu e las
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Totusi, el a mentionat ca s-ar fi asteptat in mod normal la un vot in favoarea sa de aproximativ 35%.

Democrat-liberalii se gandesc ca ar fi mai bine sa boicoteze referendumul din 29 iulie. Fara sa-si indemne electoratul sa le urmeze exemplu, presedinti din tara, dar si lideri de la centru, ii acuza pe cei de la USL ca vor sa fraudeze votul.

Si presedintele suspendat spune ca daca nu ar fi la mijloc credibilitatea tarii, nu ar merge la urne.

Vicepresedinti ai partidului, dar si lideri din judete precum Timis sau Alba, si-au nuantat discursul legat de participarea la referendum si au acuzat PSD si PNL ca urmaresc fraudarea votului.

Participarea la votul de duminica ar legitima un demers nedemocratic, sustin democrat-liberalii.

Citat de Mediafax, si presedintele suspendat a spus a singurul lucru important este numarul celor care nu se prezinta cumulat cu al celor care spun 'nu' demiterii sale.

"Sigur, si varianta neprezentarii este una valabila, si inteleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat. Daca nu as fi fost manat de gandul rapidei recuperari a credibilitatii Romaniei, si eu as fi indemnat la neparticipare", a spus Basescu.

Si fostul premier anunta ca nu s-a decis inca daca va boicota sau nu votul din 29 iulie.

"Suspendarea este un circ, un teatru ieftin menit sa legitimeze o initiativa, un act de suspendare a presedintelui, de fapt a persoanei Traian Basescu cu indiferent ce risc la adresa democratiei noastre", a precizat Ungureanu.

Impreuna cu liderii din teritoriu, democrat-liberalii vor anunta marti care este pozitia lor.

Intre timp, la Orsova, 'flacara democratiei', simbol al campaniei lui Traian Basescu, a ajuns intr-un canal. Tinerii care o purtau sutin ca, in momentul in care caravana a ajuns in oras, primarul le-ar fi smuls torta.

Edilul a refuzat sa comenteze acuzatiile, iar politistii verifica si ei cazul.

Pentru ca situatiile de acest gen sa nu se repete, tinerii PDL au aprins doua torte care, pana la sfarsitul campaniei, vor ajunge in Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Basescu: Singurul lucru important e cati stau acasa si cati voteaza
Basescu: Singurul lucru important e cati stau acasa si cati voteaza "Nu", fata de cei care spun "Da"

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, luni, ca "singurul lucru extrem de important" este cati cetateni vor sta acasa, alaturati celor care vin la vot si voteaza impotriva demiterii, in raport cu cei care aproba demiterea sa.

Mesajul PDL pentru simpatizanti:
Mesajul PDL pentru simpatizanti: "NU mergeti la referendum. USL il va frauda". Ponta: Basescu e las

Liderii PDL, reuniti marti de urgenta, le recomanda simpatizantilor sa nu se prezinte duminica la consultarea populara pentru demiterea lui Traian Basescu. Decizia, sustin ei, este motivata de faptul ca cei de la USL se pregatesc sa fraudeze referendumul.

Procesele-verbale la referendum nu mentioneaza separat voturile celor din listele suplimentare
Procesele-verbale la referendum nu mentioneaza separat voturile celor din listele suplimentare

Modificarile aduse la Legea referendumului, prin Ordonanta de Urgenta 41 adoptata de Guvern, prevad desfiintarea birourilor electorale din comune, orase si municipii.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.