De ce s-a enervat Victor Ponta: ”Analfabeților! Urechiștilor! Catastrofelor!”


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 13:23
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 13:09
Categorie: Stiri Politice
Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta s-a arătat, luni, foarte enervat de mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă, care a anunțat că ordonanța de urgență 114 - criticată puternic de opoziție și de mediul de afaceri - ar putea suferi modificări.

 

Astfel, șeful Executivului a declarat, luni, că ”asta nu înseamnă o cedare, asta nu înseamnă că dacă cine strigă mai tare, ăla are dreptate”.

Controversata ordonanţă 114 a introdus taxe pentru bănci şi le-a mărit pe cele din telecomunicaţii şi energie. Preţurile pentru alimente au crescut în ianuarie, patronii se aşteaptă la scumpiri şi mai mari, iar în paralel a fost pus în dezbatere modelul de cerere pentru că pilonul 2 de pensii să fie opţional.

Acum, fostul premier Victor Ponta îi acuză pe cei din Guvern de ”prostie și aroganță” și spune că oficialii români ar trebui să-și ceară scuze și să își dea demisia.

Mesajul lui Victor Ponta:

”Incompetenților! Analfabeților! Urechiștilor! Infatuaților! Catastrofelor!

Acum discutați despre cum să schimbați Ordonanța 114/2018 pe care o prezența Vâlcov cu mare satisfacție între Crăciun și Revelion (având alături pe post de băiat de mingii pe ghidușul Orlando)!

Nu era mai bine să NU adoptați Ordonanța 114/2018? Nu era mai bine să faceți o consultare serioasă ÎNAINTE să o adoptați? Nu era mai bine să întrebați specialiștii și pe cei care se pricep și să nu faceți după mintea VOASTRĂ? Nu era mai bine să învățați din catastrofele precedente de la “revoluția fiscală” la “mică reformă”? Nu era mai bine să trimiteți modificările care va chinuie singurul neuron la Parlament să încercăm acolo să le mai temperăm?

Nu e de ajuns că prin prostia și aroganța voastră aproape ați distrus Banca “Transilvania”, Compania Energetică “Oltenia” , proiectul de dezvoltare pe frecvente 5G al României și ați făcut profit triplu pentru Gazprom în Ianuarie 2019/ că ați amânat exploatarea gazelor din Marea Neagră și pentru asta va laudă Sputnik în fiecare zi? Nu e de ajuns că ați rămas fără bani încă din Februarie și că a trebuit să va împrumutați cu dobândă dublă?

Nu e mai bine să vă cereți scuze și să vă dați demisia? Nu e mai bine să NU va mai numiți “Guvern PSD” (voi fiind o adunătură de traseiști și fripturiști crescuți pe lângă Băsescu și Vadim) ca să nu distrugeți tot ce au construit cu greu Guvernul “Năstase” și Guvernul “Ponta” în numele PSD?

PRO România va lupta în parlament pentru adoptarea cât mai rapidă a legii de RESPINGERE a Ordonanței 114/2018! Pentru efectele deja catastrofale ale acesteia cred că închisoarea pentru autori este prea puțin!” - a scris Ponta pe Facebook.

Recent, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că taxa de 2% pe afacerile companiilor din energie - prevăzută în ordonanța 114 - ar putea fi eliminată.

”Și doamna prim-ministru a consimțit că această taxă este excesivă și, cel mai probabil, o să renunțăm la această taxă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ordonanţa 114, care taxează băncile, firmele de telefonie şi energie trebuie să treacă acum prin Parlament înainte să devină lege.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO