Dăncilă susţine că la Bruxelles nu i-au fost refuzate propunerile de comisar european


Ultimul update: Marti 27 August 2019 09:23
Data publicarii: Marti 27 August 2019 09:18
Categorie: Stiri Politice
Comisia Europeana

Premierul îl contrazice pe Rareş Bogdan, care afirmase că nici Rovana Plumb, nici Dan Nica nu ar avea şanse să obţină un portofoliu de comisar european. 

 

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că nu a primit de la Bruxelles vreun refuz cu privire la propunerile pe care le-a făcut pentru funcţia de comisar european din partea României, europarlamentarii Dan Nica şi Rovana Plumb.

"Nu au primit niciun refuz. Astăzi au fost la Bruxelles atât Rovana Plumb, cât şi Dan Nica", a declarat Viorica Dăncilă la finalul CExN al PSD.

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, i-a cerut luni premierului să facă alte propuneri pentru funcţia de comisar european din partea României, adăugând că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, Rovana Plumb sau Dan Nica nu ar avea şanse să obţină un portofoliu.

"În această dimineaţă am primit informaţii extrem de importante de la Bruxelles, legate de cele două candidaturi pe care România le-a propus pentru poziţia de comisar european. Informaţiile sunt extrem de grave, atât pentru constituirea Comisiei, dar şi pentru imaginea României, pentru că şansele ca unul dintre cei doi, doamna Plumb sau domnul Nica, să ajungă comisar european sunt egale cu zero. Mai mult, în acest moment, România este singura ţară care a făcut propuneri inacceptabile. O somăm pe doamna Viorica Dăncilă, încă premier al României, să treacă de îndată la alte propuneri, să facă alte propuneri. O altă propunere acceptabilă pentru Bruxelles, acceptabilă pentru România, care să întrunească votul majorităţii", a arătat Rareş Bogdan într-o declaraţie susţinută la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO