Curtea Constituțională hotărăște soarta aleșilor locali. Când vor fi alegerile

Ultima actualizare: 27-05-2020 15:02
CCR
Inquam/ Octav Ganea

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat miercuri juecarea sesizării privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale.

 

UPDATE 14.00 ”Curtea Constituțională a dispus, văzând obiectul cauzelor, conexarea acestora şi a decis amânarea pronunţării pentru data de 3 iunie 2020”, a anunțat curtea, printr-un comunicat.

În aprilie, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunţa că liberalii vor ataca la CCR propunerea legislativă care are ca obiect de reglementare prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19, cu cel mult şase luni de la data încetării stării de urgenţă.

”Vom ataca la CCR legea de modificare a ordonanţei de urgenţă, pentru că ordonanţa de urgenţă rămâne în vigoare şi produce efecte”, spunea, la acea dată, în plenul Camerei Deputaţilor, Florin Roman.

 

Mandatele se prelungesc cu cel mult șase luni

 

Potrivit actului normativ, mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc cu cel mult şase luni de la data încetării stării de urgenţă.

Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votării.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO