Cristian Preda: Cererea de suspendare a presedintelui s-a banalizat

Ultima actualizare: 24-10-2012 01:35
Cristian Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri, ca cererea opozitiei privind suspendarea din functie a sefului statului s-a "banalizat", lucru care "fragilizeaza" sistemul politic si care arata "lipsa de imaginatie a opozitiei".

Suspendarea ar trebui folosita in situatii exceptionale, cand presedintele incalca Constitutia, nu cand sefii opozitiei sunt nemultumiti de un discurs", a explicat Preda. "Din 2007, de la esecul suspendarii, pe diferite voci, cu inflexiuni diferite, politicienii adversari ai lui Train Basescu folosesc aceasta tema, a suspendarii, au banalizat-o. Suspendarea pare sa fie ceva la fel de banal ca si un discurs in Parlament", a opinat Preda.

Intrebat ce sanse ar avea ultima solicitare a PSD privind suspendarea sefului statului, in cazul in care Traian Basescu va promulga Legea pensiilor, Cristian Preda a spus: "O incalcare a Constitutiei de catre presedinte nu are legatura cu modul in care conduce sedinta Roberta Anastase. E mai mult un exercitiu retoric cu consecinte asupra regimului".

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca social-democratii vor declansa procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, daca va promulga Legea pensiilor. Si liderul PNL Crin Antonescu a subliniat ca promulgarea unei legi adoptate " prin furt dovedit public" este un motiv de suspendare a sefului statului.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO