Crin Antonescu: "Procurorul general trebuie sa dea explicatii privind anchetele despre referendum"

15-08-2012 19:14


Crin Antonescu: Procurorul general trebuie sa dea ...
Crin Antonescu: Procurorul general trebuie sa dea ...

Presedintele interimar Crin Antonescu cere procurorului general al Romaniei sa dea explicatii privind scopul "amplelor anchete" desfasurate in privinta referendumului.

"Valul de anchete in masa ale Parchetului General si DNA asupra unui mare numar de primar si sefi de sectii de votare de la referendum are un scop politic", a declarat Crin Antonescu.

Presedintele interimar precizeaza ca nu vrea sa impiedice in vreun fel cercetarile care sunt intreprinse, insa vrea ca Consiliul Superior al Magistraturii sa ofere "explicatii publice" privind "natura si scopul" acestor anchete.

Antonescu este de parare ca doar in acest fel se va inlatura "sentimentul" existent in randul cetatenilor, care pot sa aiba impresia ca "un drept fundamental, dreptul de vot, le este incalcat". "Efectul social poate fi descurajarea pe viitor a participarii la vot a populatiei".

Crin Antonescu i-a cerut premierului Victor Ponta, care este si ministrul interimar al justitiei, sa sustina acest demers al CSM.

Presedintele interimar a mai cerut sefului CSM, Laura Codruta Covesi, sa convoace o sedinta a acestui for, in care sa se discute si despre situatia ministrului de la justitie.

"Tara are nevoie de un ministru stabil la justitie, trebuie sa se intample cat mai repede", a spus Antonescu.

El a precizat ca asteapta un raspuns cat mai curand, in cursul zilei de joi.

Referitor la afirmatia premierului Victor Ponta, care ii ceruse lui Traian Basescu "sa nu mai terorizeze cetatenii", Crin Antonescu a declarat ca nu este de acord cu o asemenea atitudine.

Presedintele interimar a spus ca nu poate fi de acord, "cu toata parerea de rau", cu afirmatia premierului.

"Sper ca este doar o vorba de polemica politica si nu o vorba de ministru al justitiei, pentru ca, daca cineva terorizeaza un cetatean al Romaniei, trebuie de indata luate masurile pentru ca el sa fie impiedicat sa o faca, iar daca nu, si unii cetateni ai Romaniei au probleme, atunci autoritatile statului, ministrul justitiei, de exemplu si nu domnul Traian Basescu, sunt cei indrituiti si obligati sa ia masuri", a spus Antonescu.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO