Conflict dur pentru funcţii în PSD. Dragnea, atacat de Firea; Codrin, "pedepsit"

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Martie 2018 19:06
Categorie: Politic

A început războiul pe funcţii în PSD, cu doar câteva zile înaintea Congresului Extraordinar.

"A ne bate între noi, este sinucidere politică", a reacţionat primarul Capitalei, Gabriela Firea, criticându-l voalat, pe Liviu Dragnea. Acesta s-a eschivat însă, de la o confruntare directă, şi a anunţat că nu le mai cere colegilor, să-l reconfirme în fruntea partidului. În schimb, şi-a impus punctul de vedere privind alegerea vicepreşedinţilor. 8 dintre cele 16 posturi, vor fi ocupate, de femei.

Înainte de şedinţa comitetului executiv, liderul PSD a chemat oamenii influenţi din partid la o reuniune informală, la care s-a decis totul: la Congresul Extraordinar de sâmbătă, vor fi alegeri pentru toate funcţiile, mai puţin pentru fotoliul lui Liviu Dragnea. Vor fi aleşi 16 vicepreşedinţi, jumătate dintre funcţii fiind rezervate pentru doamne.

Înainte să intre la şedinţă, Primarul Capitalei, Gabriela Firea a criticat vehement situaţia. "Funcţiile sunt trecătoare şi nu au nicio valoare dacă nu e responsabilitate şi dacă nu rezultă proiecte. Pentru ce să fiu eu preşedinte la Bucureşti, la Ilfov, sau vicepreşedinte naţional?! Să vin la şedinţă şi... ce să fac?"

Supărată pe toată lumea, inclusiv pe Liviu Dragnea, Gabriela Firea a ameninţat cu demisia, pe motiv că se simte boicotata de la Palatul Victoria, indiferent de numele celui care a fost premier. Mai mult, Firea crede că PSD se sinucide politic din cauza luptelor pentru putere dintre taberele din partid.

În partid, Dragnea şi Firea sunt cele două nume rostite, când vine vorba despre viitorul candidat al PSD la prezidenţialele din 2019.

Strategia lui Liviu Dragnea de a avea opt vicepreşedinţi femei a încurcat planurile unora. Cătălin Rădulescu, supranumit "Mitralieră" ar fi dorit să candideze. "N-am nimic, mie îmi plac femeile, le iubesc, sunt extraordinare, dar nu ştiu dacă e cutuma... aşa, de la 30% la 50%"

Înaintea Congresului Extraordinar, şi Codrin Ştefănescu l-a criticat public pe liderul PSD şi i-a cerut să îşi explice prezenţa la petrecerile SRI. Dragnea i-a replicat: "Cred că domnul Codrin poate cere de la camaradul lui, asociatul lui Oprea, care nu are legătură cu Sistemul... Nu am fost vreodată la o zi onomastică a lui Maior sau Coldea. Niciodată! Prea multe vorbe despre securişti"

După conflictul deschis cu şeful său de la partid, Codrin Ştefănescu ar putea rămâne simplu membru în PSD. În schimb, Nicolae Bădălau ar putea rămâne numărul doi în funcţia de preşedinte executiv, susţin surse politice. După ce într-o scrisoare deschisă acuza lipsa democraţiei din partid, Bădălau s-a împăcat cu Dragnea şi rămâne în echipă sa. Până la Congresul de sâmbătă, vor fi negocieri dure pentru fiecare funcţie în partid.

Instalează GRATUIT aplicația Știrile ProTV:

CLICK AICI dacă ai telefon Android
CLICK AICI dacă ai iPhone

Cum a ajuns Liviu Dragnea să aibă un premiu Oscar. Cel care i l-a dat e după gratii
Cum a ajuns Liviu Dragnea să aibă un premiu Oscar. Cel care i l-a dat e după gratii
VIDEO PROTVPLUS.RO
Klaus Iohannis
Iohannis despre un referendum pe justiţie: "Este în discuţie”
Ce spune Klaus Iohannis despre impozitarea cultelor religioase
Klaus Iohannis, despre prezența primei doamne la audierile de la Parchet
Klaus Iohannis a făcut o mutare importantă în războiul purtat cu guvernul
Iohannis: PSD, sub Dragnea, un partid anti-european, anti-justiţie, anti-investiţii, anti-afaceri
Greblă, despre cererea lui Iohannis: ”Este împotriva prevederilor constituţionale”
Stelian Ion
Reclamație la CCR pentru OUG privind înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor
Iohannis îi cere lui Dăncilă să includă subiectul BREXIT în viitoarea ședintă de Guvern
Cioloș a anunțat planul prin care noul partid PLUS va încerca să blocheze OUG pe amnistie
Băsescu: România va prelua preşedinţia UE cu doi oameni cheie, acuzaţi de înaltă trădare
Iohannis, mesaje despre o OUG de amnistie și grațiere și referendum privind Justiția
Iohannis: Vom arăta că putem să exercităm o preşedinţie bună a Consiliului UE