Clasa politica reactioneaza la scena cu Traian Basescu lovind un copil!

×
Codul embed a fost copiat

O serie de oameni politici au comentat inregistrarea publicata joi seara de un cotidian bucurestean, in care presedintele Traian Basescu apare lovind peste fata un baiat, in timpul unui miting electoral din 2004.

 

Mircea Geoana, contracandidatul lui Traian Basescu in turul doi, a refuzat sa comenteze. In schimb, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a gasit repede o explicatie pentru ce a vazut in filmulet: "Domnul Basescu este un om coleric, impulsiv si are asemenea iesiri necontrolate. Nu e primul caz. Sunt consecintele acestei maniere de comportare a unei persoane, ce sa discuti in plus?", a comentat Iliescu, potrivit Mediafax.

Iliescu a spus ca filmul respectiv vorbeste de la sine, el subliniind ca nu vrea sa faca nicio interpretare personala.

Nici Crin Antonescu nu a ramas fara reactie: "Acuzatia ca noi am fi trucat filmul acela este, evident, aberanta. Eu nu stiu daca filmul este trucat sau nu, nu-mi pare", a afirmat presedintele PNL. 

Citește și
Traian Basescu
Baiatul care ar fi fost lovit de Basescu are 15 ani si e din comuna Drajna
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Singurii care au sarit in apararea presedintelui au fost democrat liberalii. "Casete trucate, scoase in turul doi, la 5 ani diferenta, nu cred ca ii mai impresioneaza pe romani. Imi trezeste umbre de indoiala faptul ca politicienii sunt preocupati mai mult sa-si fabrice casete", a spus presdintele PDL, Emil Boc.

Vicepresedintele PD-L Ioan Oltean a declarat urmatoarele: “Daca Traian Basescu ar fi facut acest gest in 2004, Adrian Nastase, care era intr-o competitie la fel da acerba ca si azi, nu l-ar fi folosit atunci? Era un gest pe care trebuia sa il folosesti atunci, nu dupa cinci ani”.

"Este corect, cinstit, ca un candidat puternic, cu muschi, sa caute in arhivele, in filmotecile televiziunilor greseli din viata unui om? Toti gresim. Cu acestea se castiga alegerile? Acestea sunt fapte cu care sa vii in fata electoratului sa-l convingi ca esti mai bun?", a intrebat retoric Ioan Oltean.

In opinia sa, aici se face diferenta intre PD-L si restul partidelor. "Aceasta e marea diferenta intre ei si noi. Pe noi ne caracterizeaza faptele, aspectul constructiv, pe ei, ticalosia, minciuna, dezinformarea, meschinaria. Cauta in viata unui om o greseala ca sa vina sa o exploateze", a mentionat Oltean, care sustine ca il cunoaste foarte bine pe Traian Basescu si nu il crede in stare de un asemenea gest.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a scris pe blogul sau ca imaginile din campania din 2004 in care Traian Basescu pare ca ar fi lovit un copil reprezinta, intr-un fel, o "razbunare a istoriei".

"Am vazut, in seara asta (26.nov), adevaratul caracter al lui Basescu. Multi au banuit de ce e in stare, dar nu aveau o reprezentare vizuala. Nu mi-a venit sa cred. Auzisem despre episodul asta, din alegerile prezidentiale si parlamentare din 2004, dar atunci cand vezi e groaznic. Lovirea, pe sest, a unui copil in campania electorala ni-l arata in adevarata lumina pe Basescu, atunci cand se pregatea sa devina presedinte al Romaniei", a precizat Nastase.

La randul ei, presedinta PIN, Lavinia Sandru, a declarat ca a fost de fata la producerea incidentului, dar ca nu a vazut exact incidentul, ci doar a observat reactiile celor din jur.

"Scena este veridica si chiar reactiile lui Basescu certifica lucrul acesta. Nu stia daca a palmuit vreun copil. S-a retras trei ore cu consilierii sai care l-au sfatuit sa dezminta jenant", a declarat Lavinia Sandru, pentru Mediafax.

Ea a mentionat si reactia de atunci a Robertei Anastase. "Roberta, ca noi toti de altfel, a spus «Doamne, nu pot sa cred». Totusi, a mai facut o remarca ciudata: «Daca, Doamne fereste, e adevarat, sper sa nu fi filmat cineva»", a adaugat Lavinia Sandru.

Fostul purtator de cuvant al presedintiei, Adriana Saftoiu, a declarat, de asemenea, joi seara: "Imaginile sunt clar violente si arata reactia unui om care e nervos, care nu are autocontrolul reactiilor. Pe timpul mandatului meu nu am asistat la asemenea scene de violenta".

In plus, Saftoiu a spus ca "presedintele Traian Basescu nu a ascuns niciodata ca e o persoana temperamentala", o persoana "foarte reactiva".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Filmare cu Traian Basescu lovind un copil! VEZI VIDEO!
Filmare cu Traian Basescu lovind un copil! VEZI VIDEO!

UPDATE - Asistam cu siguranta la una dintre cele mai dure campanii electorale organizate in Romania. Lupta pentru turul doi al prezidentialelor se da pe toate fronturile, cu arme curate, sau murdare.

Baiatul care ar fi fost lovit de Basescu are 15 ani si e din comuna Drajna
Baiatul care ar fi fost lovit de Basescu are 15 ani si e din comuna Drajna

Baiatul care ar fi fost lovit de Traian Basescu, in timpul unui miting electoral din 2004, este din comuna prahoveana Drajna, are 15 ani, iar in prezent se afla cu mama sa in Italia.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Petre Roman, în fața procurorilor. Ia la cunoștință despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Ia la cunoștință despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.