Cîțu, întrebat dacă vor fi amendați protestatarii fără măști: ”Eu îi înțeleg pe români”

Dată publicare: 29-03-2021 10:33
Dată actualizare: 29-03-2021 11:11


Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a evitat, luni, să spună clar dacă protestatarii care nu au respectat măsurile anti Covid-19 în timpul acțiunilor de duminică vor fi sancționați de jandarmerie.

În București, dar și în alte orașe din țară, sute de oameni au ieșit din case, indignați de regulile impuse de autorități.

Peste tot, cei prezenți nu au respectat normele sanitare, nu au păstrat distanța fizică și nici vorbă de mască de protecție.

”Dreptul de a avea o opinie în România rămâne. Avem opinii diferite. pentru mine, foarte important este să continue campania de vaccinare. Este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Știți foarte bine situația din spitale, sunt spitale aglomerate. De aceea luăm aceste măsuri. În acest moment, pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toți trebuie să respectăm legea.” - a declarat șeful Guvernului, luni, înainte de ședința Biroului Executiv al PNL, care are loc la Palatul Parlamentului.

Întrebat de jurnaliști dacă vor fi amendați cei care au protestat și nu au respectat legea, premierul Cîțu a evitat să răspundă.

”Eu îi înțeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. Toți am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile și am făcut toate eforturile. Am comandat doze de vaccin mai multe decât am avea nevoie pentru a ne asigura că, dacă este nevoie și anul viitor, vom avea acest vaccin. Dacă nu este nevoie vom putea să exportăm, pentru că trebuie să ajutăm și populația din jurul României. Nu este deajuns să vaccinăm doar populația României dacă vrem să scăpăm de pandemie” - a spus prim-ministrul.

Jandarmeria Română: Au fost aplicate 219 sancțiuni contravenționale

 

Jandarmeria Română a transmis un comunicat în care a anunțat că au fost aplicate 219 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 99.000 de lei.

Comunicatul integral:

Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele ce au avut loc ieri, în 24 de localități. Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

La nicio manifestație, nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică. Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 219 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 99.000 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În 7 dintre cele 24 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane. În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea.

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Jandarmeria Română va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale”.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO