Ciolacu: O discuție despre desfințarea secției speciale este revoltătoare

Ultima actualizare: 27-12-2019 22:25
Cine este Marcel Ciolacu, noul președinte interimar al PSD

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că o discuție despre desființarea Secţiei speciale este revoltătoare, în contextul actual.

„Este revoltătoare, în contextul actual, când zi de zi vedem ticăloşiile şi abuzurile din justiţie, chiar şi o discuţie despre desfiinţarea Secţiei speciale. Cazul Ţăndărei, vă spune ceva, domnule Orban? Dar Cazul Rompetrol? Dar Cazul Hidra, al mafiei fierului vechi??", arată Marcel Ciolacu, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că românii au spus, la referendum, că legile justiţiei nu mai pot fi modificate prin ordonanţe de urgenţă, relatează News.ro.

„P.S. Poporul român s-a pronunţat prin referendum ca legile privind justiţia să nu mai fie modificate prin OUG-uri. Orice dezbatere pe această temă trebuie să aibă loc doar în Parlament şi prin consultarea asociaţiilor de magistraţi şi a tuturor instituţiilor interesate (CSM, parchete, instanţe) pentru că independenţa magistraţilor este vitală pentru o justiţie corectă", susţine Ciolacu.

Ministerul Justiţiei propune Guvernului desfiinţarea Secţiei speciale, într-un Memorandum care va fi discutat în şedinţa de Guvern de vineri seară.

Anterior, Memorandumul conţinea şi varianta regândirii modului în care funcţionează Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO