Cine este Carmen Daniela Dan, propusa ministru al Afacerilor Interne

Ultimul update: Vineri 06 Ianuarie 2017 07:34
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2017 16:19
Categorie: Politic
carmen daniela dan

 Carmen Daniela Dan s-a nascut la 9 octombrie 1970, la Bucuresti. A absolvit Liceul de filologie-istorie ''Zoia Kosmodemianskaia'' din Bucuresti, in anul 1989, apoi a urmat Facultatea de Drept, la Universitatea Ecologica Bucuresti.

 In iulie 2000, a sustinut examenul de licenta la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, potrivit CV-ului postat pe site-ul www.prefectura-teleorman.ro.

Ulterior, a urmat studii postuniversitare, respectiv un master in ''Managementul Afacerilor Publice Europene'' (2003-2004), apoi a urmat cursuri de formare, precum: un program de perfectionare in ''Politici publice in administratia publica locala' (2007), un Program de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici pentru anul 2012 - seria a II-a de admitere (2013) si un ''Program pilot de formare specializata in contextul exercitarii functiei publice destinat prefectilor si subprefectilor'' (2013), cu certificate de absolvire obtinute la: Academia de Studii Economice Bucuresti - Institutul National de Administratie; Institutul National de Administratie - Centrul Regional de Formare continua Bucuresti; Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - Agentia Nationala a Functionarilor publici; Fondul Social European prin Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative", Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

A fost secretar la CPUN (mart.-sept. 1990); secretar la Scoala gen. nr. 3 Videle (sept. 1990 - iul. 1996); referent la Banca Agricola - Agentia Videle (iul. 1996 - nov. 2001); teller front office la Banca Raiffeisen - Agentia Videle (nov. 2001 - iul. 2002); consilier juridic la Consiliul Judetean Teleorman - Serviciul Juridic si Contencios (iul. 2002 - dec. 2010); director executiv la Consiliul Judetean Teleorman - Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor al Judetului Teleorman (dec. 2010 - iun. 2012); subprefect al judetului Teleorman (15 iun. 2012 - 13 mart. 2014) si prefect al judetului Teleorman, in perioada 13 mart. 2014-22 oct. 2016, data la care si-a depus cererea de incetare a exercitarii cu caracter temporar a atributiilor, potrivit site-ului www.senat.ro.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, Carmen Daniela Dan a candidat pe listele PSD, obtinand un mandat de senator, in judetul Teleorman. Incepand cu data de 22 decembrie 2016, este presedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari din Senat.

carmen daniela dan Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Cine este Petre Daea, propus ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in noul Guvern
Cine este Petre Daea, propus ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in noul Guvern
Marius Alexandru Dunca, propus la Tineret si Sport, a fost sef al ANPC si a fost demis dupa tragedia din Colectiv
Marius Alexandru Dunca, propus la Tineret si Sport, a fost sef al ANPC si a fost demis dupa tragedia din Colectiv
Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, are investitii financiare in strainatate de 23 de milioane de euro
Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, are investitii financiare in strainatate de 23 de milioane de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO
Liviu Dragnea
Efectele OUG: USR acuză modificare cu dedicație pentru procurorul dosarului Tel Drum. Reacția lui Dragnea
PSD şi ALDE au anunţat că au ajuns la un acord privind legea offshore. "Nu a fost o negociere"
Cioloş: "Ce face Victor Ciorbea este o rușine". Ce îi cere Avocatului Poporului
Nicolicea i-a tăiat microfonul liderului USR, după ce acesta a început să-l critice pe Dragnea. VIDEO
Dragnea: Nu mai vad niciun motiv să nu intre în comisii legea offshore
Dăncilă, vizită în Abu Dhabi: ”În România, comunităţile religioase convieţuiesc în pace”
Tudorel Toader
Ministrul Toader a fost în biroul lui Dragnea, în plin scandal al legilor justiției
Dragnea: Șanse zero să nu existe remaniere guvernamentală
Ce spune ministrul Toader, despre OUG pe justiţie. Mesajul transmis procurorilor
Dragnea, ironic după OUG pe Legile Justiției: ”Orice Ordonanță se dă doar pentru mine, normal”
USR: De ce această ordonanță de urgență este ”mai periculoasă” decât OUG 13
PNL și USR îi cer Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanța de urgență a Guvernului