Cine este Carmen Daniela Dan, propusa ministru al Afacerilor Interne

Ultimul update: Vineri 06 Ianuarie 2017 07:34
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2017 16:19
Categorie: Politic
carmen daniela dan

 Carmen Daniela Dan s-a nascut la 9 octombrie 1970, la Bucuresti. A absolvit Liceul de filologie-istorie ''Zoia Kosmodemianskaia'' din Bucuresti, in anul 1989, apoi a urmat Facultatea de Drept, la Universitatea Ecologica Bucuresti.

 In iulie 2000, a sustinut examenul de licenta la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, potrivit CV-ului postat pe site-ul www.prefectura-teleorman.ro.

Ulterior, a urmat studii postuniversitare, respectiv un master in ''Managementul Afacerilor Publice Europene'' (2003-2004), apoi a urmat cursuri de formare, precum: un program de perfectionare in ''Politici publice in administratia publica locala' (2007), un Program de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici pentru anul 2012 - seria a II-a de admitere (2013) si un ''Program pilot de formare specializata in contextul exercitarii functiei publice destinat prefectilor si subprefectilor'' (2013), cu certificate de absolvire obtinute la: Academia de Studii Economice Bucuresti - Institutul National de Administratie; Institutul National de Administratie - Centrul Regional de Formare continua Bucuresti; Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - Agentia Nationala a Functionarilor publici; Fondul Social European prin Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative", Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

A fost secretar la CPUN (mart.-sept. 1990); secretar la Scoala gen. nr. 3 Videle (sept. 1990 - iul. 1996); referent la Banca Agricola - Agentia Videle (iul. 1996 - nov. 2001); teller front office la Banca Raiffeisen - Agentia Videle (nov. 2001 - iul. 2002); consilier juridic la Consiliul Judetean Teleorman - Serviciul Juridic si Contencios (iul. 2002 - dec. 2010); director executiv la Consiliul Judetean Teleorman - Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor al Judetului Teleorman (dec. 2010 - iun. 2012); subprefect al judetului Teleorman (15 iun. 2012 - 13 mart. 2014) si prefect al judetului Teleorman, in perioada 13 mart. 2014-22 oct. 2016, data la care si-a depus cererea de incetare a exercitarii cu caracter temporar a atributiilor, potrivit site-ului www.senat.ro.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, Carmen Daniela Dan a candidat pe listele PSD, obtinand un mandat de senator, in judetul Teleorman. Incepand cu data de 22 decembrie 2016, este presedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari din Senat.

carmen daniela dan Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Cine este Petre Daea, propus ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in noul Guvern
Cine este Petre Daea, propus ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in noul Guvern
Marius Alexandru Dunca, propus la Tineret si Sport, a fost sef al ANPC si a fost demis dupa tragedia din Colectiv
Marius Alexandru Dunca, propus la Tineret si Sport, a fost sef al ANPC si a fost demis dupa tragedia din Colectiv
Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, are investitii financiare in strainatate de 23 de milioane de euro
Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, are investitii financiare in strainatate de 23 de milioane de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO
Lia Olguta Vasilescu
Olguța Vasilescu cere OUG privind amnistia și grațierea
Neînțelegeri în coaliția de la guvernare, din cauza ordonanțelor privind Codurile penale
Încă o demisie din PSD. Un fost primar și-a anunțat retragerea din partidul lui Dragnea
Primari din PSD ar pune la cale să se alăture Alianței Vestului
Scandal la Parlament. Președintele PMP a părăsit lucrările Birourilor permanente
Tăriceanu, despre OUG privind codurile penale: ”Nu am văzut ordonanţa”
Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, proiect de lege, imunitate
Rădulescu: OUG privind Codurile penale nu va cuprinde prevederi referitoare la amnistie şi graţiere
Parlamentarii au făcut ping-pong cu destinele persoanelor cu handicap grav: ”Este un abuz”
Ideea deputatului PSD Cătălin Rădulescu: cât de ușor scapi dacă faci evaziune
Ludovic Orban, despre OUG pe Codurile Penale: ”Trebuie să fim cu ochii în patru”
Ce s-ar ascunde în spatele OUG cu privire la Codurile Penale: ”Maschează dorinţa lor”
Alte două orașe din țară vor să se alăture Alianței Vestului. ”Nu au nicio vină cei din sudul ţării”