Cine a convins-o pe Dăncilă să demisioneze. Legăturile lui Ciolacu cu Dragnea


Ultimul update: Miercuri 27 Noiembrie 2019 19:50
Data publicarii: Miercuri 27 Noiembrie 2019 18:35
Categorie: Stiri Politice

La PSD a fost noaptea răfuielilor, iar Viorica Dăncilă şi-a pierdut funcţia. A primit, în schimb, şefia organizaţiei de femei şi promisiunea că anul viitor, va fi pe un loc eligibil, la alegerile parlamentare.

Negociatorul-şef al mişcării anti-Dăncilă a fost şi cel care a devenit noul preşedinte al PSD, Marcel Ciolacu. Este al doilea scaun, lăsat liber de Liviu Dragnea, după conducerea Camerei Deputaţilor, pe care Ciolacu, liderul PSD Buzău, îl obţine. Iar până la Congres, partidul are o conducere colectivă, cu 15 reprezentanţi din fiecare regiune, dar şi cei 5 câştigători din judeţele roşii.

Marcel Ciolacu, şeful Camerei Deputaţilor, este, de astăzi, noul preşedinte al PSD. A avut nevoie de două zile întregi de negocieri, două vizite la Viorica Dăncilă acasă şi două funcţii oferite în schimbul demisiei, pentru a fi sigur că aceasta va pleca din fruntea partidului.

Marcel Ciolacu: "N-a fost un măcel sau cum se aştepta toată lumea, să pice capete. De fapt şi de drept, n-a picat niciun capăt astăzi. Fostul lider se regăseşte în echipa partidului ca şi preşedinte la doamne."

De altfel, VIorica Dăncilă a fost convinsă, în timpul şedinţei, chiar de unele colege. În timp ce Olguta Vasilescu, şefa ei de campanie şi Carmen Dan, remaniată de Dăncilă din funcţia de ministru de Interne, şi-au dat demisia, Rovana Plumb şi Doina Pană au ieşit la un moment dat pe hol, unde era Viorica Dăncilă şi i-au spus să renunţe de bunăvoie la funcţie.

Viorica Dăncilă: Au fost mai mulţi colegi social-democraţi care au venit la mine acasă şi am discutat.
Marcel Ciolacu: Și o să mai continuăm vizitele.
Reporter: Vă mai primeşte?
Marcel Ciolacu: Da!

Paul Stănescu: "Am spus cu toţii că conducerea partidului este un sport de echipă şi aşa trebuie să funcţioneze. Sper să rămânem aceiaşi buni prieteni."

Dincolo de fumul alb pe care l-au afişat în declaraţiile de după înscăunarea lui Marcel Ciolacu, şedinţa social-democraţilor n-a fost deloc liniştită. Aproape 6 ore s-au aruncat reproşuri peste reproşuri, iar două treimi dintre vicepreşedinţi au demisionat. Ba mai mult, Gabriela Firea, după un conflict verbal cu Marian Oprisan, a ieşit din şedinţa cu ochii în lacrimi.

Iar cel care a fost de neclintit în şedinţa de aseară, refuzând să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte executiv, Eugen Teodorovici l-a numit, ironic, pe colegul Mihai Fifor, drept "şobolan".

Mihai Fifor: "Domnul Teodorovici e un temperament vulcanic și când se supără domnia sa, așa, rău, rău, rău, are un limbaj uneori mai colorat. E o prezență exotică în viața politica românească."

Alături de Marcel Ciolacu şi de Paul Stănescu au fost aleşi în noua conducere încă 15 membri - cei cinci preşedinţi ai organizaţiilor din judeţele în care a câştigat Viorica Dăncilă şi alţi 10 reprezentanţi regionali.

Marcel Ciolacu: "Consider că din acest moment, cum era obişnuit acest partid până la doamna preşedinte Dăncilă, să fie condus de un tătuc, s-a terminat. Pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu și pe el Liviu Dragnea. Nu a fost preluată această conducere prin forţă."

Întâmplător sau nu, Marcel Ciolacu a devenit cunoscut chiar datorită lui Liviu Dragnea. Dragnea l-a luat la pescuit şi apoi l-a ales vicepremier în guvernul Mihai Tudose. Ciolacu mai are un hobby comun cu Liviu Dragnea: vânătoarea. După o astfel de partidă, noul şef al PSD apare într-o poză alături de Omar Hayssam, afaceristul sirian, condamnat pentru răpirea a trei jurnalişti în Irak.

Până în februarie, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu şi cei 15 lideri recent aleşi trebuie să organizeze congresul PSD, unde au promis o...reformă a partidului.

Ilan Laufer a decis să părăsească PSD. Ce nemulțumiri are
Anunțul lui Ciolacu privind o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban
Ciolacu este noul președinte interimar al PSD. „Pe mine nu mă cheamă Liviu Dragnea”
VIDEO PROTVPLUS.RO