Emil Boc, in Parlament: Greul nu a trecut inca!

×
Codul embed a fost copiat

"Ce s-ar fi intamplat cu firmele din Romania si cu romanii daca am fi ajuns la un curs de 5 - 6 lei pentru un euro?" Emil Boc le-a raspuns cu o intrebare sefilor opozitiei care i-au cerut sa prezinte situatia reala a economiei.

 

Prezent in Parlament, seful Executivului a vorbit si despre plusuri. Cum ar fi : mentinerea cotei unice de impozitare de 16% sau programele "Prima Casa" si "Rabla". "Acest Guvern nu are nicio solutie, pentru a scoate tara din criza", a venit replica rivalilor politici.

Discursul premierului din plenul Parlamentului a parut unul optimist cata vreme - sustine Emil Boc - masurile anticriza au fost luate la timp. Seful Executivului a enumerat masurile deja aplicate, despre care a afirmat ca vor contribui la redresarea economica a tarii. A facut si o promisiune pentru viitor.

El a raspuns acuzatiilor lui C.P.Tariceanu, care l-a numit "vuvuzea mica si portocalie".

Citește și
Traian Basescu
S-a decis: Traian Basescu va vorbi in Parlamentul Romaniei pe 21 septembrie
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Premierul Emil Boc a vorbit in plenul Camerei Deputatilor timp de aproximativ o ora, iar primele sale cuvinte au fost indreptate asupra fostului premier, Calin Popescu Tariceanu.

Sinteza declaratiilor lui Emil Boc:

- "Vreau sa va asigur ca guvernul stie ce are de facut, stie ca nu are voie sa ia piciorul de pe acceleratia reformelor. Vom culege acele roade cand vom duce Romania pe crestere economica."

- "Romania a luat toate masurile pe care le putea lua pentru a sustine mediul de afaceri."

- "In domeniul justitiei, lucrurile sunt in linie dreapta."

- "Aproape 11 milioane de persoane nu platesc contributii la asigurarile de sanatate. De aceea am impus cateva masuri: cardul national de sanatate, fisa electronica a pacientului..pretul de referinta la medicamente, clasificarea spitalelor.."

- "Trebuie reevaluate si alte forme de asistenta sociala. Adica trebuie si Romania sa plateasca ... ce isi permite Europa sa plateasca."

- "Prin Codul Asistentei Sociale, pe care-l vom promova, vom impune un plafon al ajutoarelor pe care il poate primi o familie, astfel incat sa incurajam munca. Fiecare va fi introdus intr-o baza de date si vom sti exact."

- "Putem fi populisti si sa spunem orice. Daca vrem sa fim corecti trebuie sa acceptam aceasta reforma a sistemului de pensii. Pana in 2015 cresterea varstelor de pensionare se face conform normelor in vigoare. Egalizarea varstelor se face abia in 2030. Varsta de pensionare nu creste pana in 2014. Dupa aceea urmeaza, pana in 2030, egalizarea."

- "Tara poate sa plateasca atat cat are resursa. Stiti bine, am eliminat pensiile speciale, pensiile de lux. Am eliminat abuzurile in privinta pensiilor de invaliditate."

- "Obiectivul fundamental al nostru este acela de a consolida reformele. Nu mai sunt vremurile din 2008 si orice roman poate vedea ca nu mai exista credit cu buletinul. Banii sunt scumpi, nu se mai dau bani asa de usor."

- "Unu: greul nu a trecut inca si lunile urmatoare vor fi decisive pentru ceea ce inseamna consolidrea reformelor incepute. Doi: vreau sa va asigur ca oricine era la guvernare era in locul nostru era obligat sa ia aceleasi decizii, dureroase pentru poporul roman."

- "Din nefericire, vechiul Guvern n-a reusit sa fructifice reusita intrarii noastre in Uniunea Europeana. Romania nu trebuia acum sa corecteze derapajale din 2008."

- "Il intreb pe Calin Popescu Tariceanu ce tara din lume a reusit sa aiba performanta din 2008, cand premier era Calin Popescu Tariceanu, si, pe o crestere de 8%, sa lase tara cu un deficit atat de mare."

- "Multumesc colegilor liberali ca mi-au oferit aceasta ocazie"

Solicitarea liberalilor, care au vrut ca Emil Boc sa prezinte un bilant al guvernarii, a fost semnata de fostul premier al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu.

De altfel, Tariceanu a fost cel care a luat cuvantul inainte ca Emil Boc sa vorbeasca, si l-a criticat pe acesta pentru situatia grea in care se afla Romania.

"Lipsit de program de guvernare, guvernul Boc este redus la adevarata sa statura politica, cea a unei vuvuzele mici si portocalii a presedintelui, folosita pentru a starni zgomote si perdele de fum, pentru a nu se mai vedea exact adevarata natura a guvernarii Basescu.." - a spus de la microfonul Camerei Deputatilor, fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

Un alt oficial al statului, care va veni in Parlamentul Romaniei este Traian Basescu. Presedintele va vorbi, marti, in plen, de la ora 15.00.

Singura diferenta intre cei doi oficiali ai statului este aceea ca Emil Boc vine in Parlament pentru ca PNL i-a cerut acest lucru, iar Traian Basescu va tine un discurs pentru ca a asa a dorit el.

Conform Administratiei Prezidentiale, presedintele va transmite Parlamentului un mesaj pe teme de politica interna.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Pe liberali nu-i intereseaza ce va spune Traian Basescu in Parlament
Pe liberali nu-i intereseaza ce va spune Traian Basescu in Parlament

Conducerea Partidului National Liberal a anuntat oficial ca parlamentarii acestei formatiuni politice nu vor participa la sedinta plenului celor doua Camere, din 21 septembrie. Atunci, presedintele Romaniei va tine un discurs, pe teme de politica interna.

S-a decis: Traian Basescu va vorbi in Parlamentul Romaniei pe 21 septembrie
S-a decis: Traian Basescu va vorbi in Parlamentul Romaniei pe 21 septembrie

Deputatul Sever Voinescu a anuntat ca birourile celor doua Camere ale Parlamentului au fost de acord cu data la care presedintele Traian Basescu a cerut sa vorbeasca in fata Parlamentului.

Boc isi linisteste colegii: In 2012, castigatorii vor fi PDL, UNPR si UDMR
Boc isi linisteste colegii: In 2012, castigatorii vor fi PDL, UNPR si UDMR

Premierul a dat aceste asigurari la reuniunea primarilor si a presedintilor PDL de Consilii Judetene de la Severin. El sustine ca  actuala Coalitie guvernamentala va castiga electoral.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.