Ce spunea Florin Iordache în urmă cu un an, despre trecerea contribuțiilor la angajat. VIDEO

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
florin iordache

Măsura fiscală de a trece contribuţiile de la angajator la angajat promovată anul acesta de PSD-ALDE era criticată anul trecut de deputatul Florin Iordache, pe când guvernul Ciolos redactase un proiect de ordonanţă care prevedea acelaşi lucru.

Blocul Național Sindical a descoperit o înregistrare, postată pe Facebook de Sergiu Nicolae Brega, în care social-democratul Florin Iordache, ulterior ministru al Justiției și, astăzi, vicepreședinte al Camerei Deputaților, vorbea, în noiembrie 2016, într-un congres PSD, despre un proiect de ordonanță de urgență redactat la nivelul Guvernului Cioloș , prin care contribuțiile erau aproape integral mutate în sarcina angajatului sau a PFA.

Această măsură, care nu a mai fost aprobată de fostul Guvern, ci a generat demisia secretarului de stat din Finanțe Gabriel Biriș, a fost prezentată atunci de către membrul PSD drept o măsură jignitoare pentru angajații români, "oprită, din fericire, de suficientă revoltă publică".

"Au scăpat «pe surse» un proiect de modificare a Codului Fiscal, prin care urmăreau să transfere în totalitate responsabilitatea finanțării sistemului de securitate socială de la angajator către angajat. Din fericire, a fost suficientă revoltă publică la acel moment pentru a renunța la această decizie jignitoare pentru angajații români", a spus atunci Iordache, conform unei înregistrări publicate de profit.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO