Camera nu a votat ridicarea imunitatii lui Stan, din lipsa de cvorum; cazul intra in noul Parlament

Ion Stan

Deputatii nu au putut sa se pronunte, miercuri, pe solicitarea procurorilor de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, din lipsa cvorumului.

Ppresedintele Camerei a anuntat ca raportul Comisiei juridice ramane pe ordinea de zi a viitorului Parlament.

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor in care urma sa se discute solicitarea procurorilor de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan nu s-a putut desfasura, intrucat au fost prezenti doar 103 deputati.

"Proiectul de hotarare ramane pe ordinea de zi a noului Parlament si va fi introdus cu prioritate", a precizat Zgonea.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, anuntase ca, daca miercuri nu este cvorum la sedinta de plen convocata pentru ridicarea imunitatii deputatului PSD Ion Stan, atunci acest subiect va intra cu prioritate pe ordinea de zi a viitorului Legislativ, fara a fi necesare alte documente de la MJ.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Zgonea a precizat ca procedura in cazul Stan nu este afectata de incheierea actualei legislaturi, daca nu se intruneste cvorumul la sedinta de miercuri.

El a explicat ca, potrivit Regulamentului, proiectul de hotarare in cazul Stan va intra cu prioritate pe ordinea de zi a viitorului Parlament.

Valeriu Zgonea a precizat ca, daca s-ar intampla acest lucru, nu sunt necesare documente noi de la Ministerul Justitiei, procedura de ridicare a imunitatii nefiind afectata de incheierea actualei legislaturi si inceperea celei noi.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercuri, ca plenul sa se reuneasca la ora 13.30 pentru a discuta ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Ion Stan, secretarul Biroului Georgian Pop precizand ca spera sa fie asigurat cvorumul.

"Sper ca cvorumul de sedinta sa fie asigurat, nu va ascund faptul ca sunt colegi actuali parlamentari care nu au mai candidat sau nu au obtinut un mandat, care ar putea sa nu vina. Dar cred ca o sa fie cvorum si cazul se va inchide astazi (miercuri - nr.r)", a precizat Georgian Pop, dupa sedinta conducerii Camerei.

Intrebat ce se va intampla cu cazul Ion Stan daca nu va fi cvorum, Pop a spus: "O sa fim intr-un nou mandat, probabil ca o sa fie o alta procedura".

El a adaugat ca pana pe 19 decembrie actualul Parlament este in functiune, iar incepand din 20 decembrie intra viitorul Parlament si orice parlamentar care depune juramantul beneficiaza de toate drepturile si dispozitiile prevazute de lege, a adaugat Pop.

Ion Stan a fost ales deputat si in viitorul Legislativ.
Potrivit anchetatorilor, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denuntatorului sau, omul de afaceri Nicusor Dima, "cate doua milioane, de benzina", pentru cele 600 de masini pe care intentiona sa le foloseasca in campanie, la randul sau Dima estimand ca este vorba despre "un miliard, un miliard doua sute".

Potrivit referatului trimis de DNA Camerei Deputatilor, prin care se solicita incuviintarea arestarii deputatului PSD Ion Stan, procurorii arata ca parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denuntatorului sau.

In interceptari, Ion Stan ii solicita denuntatorului sau sa il ajute financiar in campania electorala, acesta precizand procurorilor, de asemenea, ca in 2009 a platit pentru peste 155.000 de galeti rosii care au fost impartie in campania electorala pentru europarlamentare. In schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

In urma solicitarii ministrului Justitiei, Comisia Juridica a Camerei a avizat pozitiv cererea privind arestarea preventiva a deputatului Ion Stan, insa aceasta camera legislativa nu s-a mai putut intruni pentru a da, la randul sau, un vot in acest sens.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Deputatul Ion Stan (PSD), acuzat de trafic de influenta, castiga un nou mandat cu 66 % din voturi
Deputatul Ion Stan (PSD), acuzat de trafic de influenta, castiga un nou mandat cu 66 % din voturi

Potrivit numaratorii paralele a USL, deputatul social-democrat Ion Stan, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta, a castigat un nou mandat, in Colegiul 3 Voinesti pentru Camera Deputatilor, cu 66 % din voturile electorilor.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.