Bogdan Oprea: Presedintele Basescu nu a emis niciun decret de numire a lui Lucian Duta la CNAS

16-06-2013 16:08

Lucian Duta

Presedintele Traian Basescu nu a emis pana in acest moment niciun decret privind desemnarea in Consiliul de Administratie al CNAS a unei persoane care sa o inlocuiasca pe Monica Pop, declara Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al sefului statului.

De asemenea, Oprea precizeaza, intr-un comunicat de presa transmis duminica MEDIAFAX, ca Virgil Paunescu, consilierul prezidential care coordoneaza Departamentul de Sanatate Publica de la Palatul Cotroceni, "nu si-a inaintat demisia din functie si nici nu i-a fost solicitat acest lucru".

"Pana in acest moment, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a emis niciun decret prezidential pentru desemnarea membrului in Consiliul de Administratie al CNAS care ar urma sa o inlocuiasca pe doamna Monica Pop.

Mentionam ca presedintele Romaniei numeste un reprezentant ca membru in Consiliul de Administratie al CNAS prin decret prezidential", afirma purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu.

Precizarile lui Oprea sunt facute "referitor la informatiile vehiculate in ultimele zile cu privire la nominalizarea reprezentantului presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si la o eventuala demisie a domnului consilier prezidential Virgil Paunescu", se mai arata in comunicat.

Fostul presedinte al CNAS, Lucian Duta, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, in ceea ce priveste propunerea sa drept membru in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din partea Administratiei, ca a acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS sa finalizeze proiectele care ajuta pacientul.

"Inainte de a fi om politic, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS sa finalizeze proiectele care ajuta pacientul: cardul de sanatate si dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt incepute de mine, dar au fost blocate din iunie 2012", a declarat Duta.

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a transmis ca numirea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al institutiei este "o gafa" a Administratiei Prezidentiale, "specifica organizatiilor mafiote", si ameninta ca, pana la retragere acesteia, CA nu se va intruni.

"Ca urmare a adresei Departamentului de Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale, prin care domnul consilier prezidential Virgil Paunescu il numeste membru in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe dl. dr. Lucian Duta, apreciem urmatoarele: Aceasta numire este o gafa a Administratiei Prezidentiale.

Este o numire specifica organizatiilor mafiote. Consilierul prezidential Virgil Paunescu a detinut, la randul sau, functia de presedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, in anul 2000", arata, miercuri, CNAS intr-un comunicat de presa.

Intr-un comunicat transmis, joi, de Guvern se arata ca, in urma situatiei create prin desemnarea lui Lucian Duta in Consiliul de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie, joi, la sediul Guvernului, cu presedintele CNAS, Doru Badescu, considerand ca limbajul folosit in comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit.

El i-a cerut presedintelui Doru Badescu sa isi exprime regretul pentru acest ton si pe viitor sa foloseasca un limbaj institutional adecvat.

In acelasi timp, primul-ministru considera ca revenirea unei persoane cercetate penal, in legatura cu activitatea CNAS, reprezinta o situatie de natura sa impiedice buna functionare a institutiei.

Lucian Duta a raspuns declaratiilor premierului Victor Ponta in legatura cu numirea sa de catre presedintele Basescu in CA al CNAS, sustinand ca nu este cercetat penal si ca nu s-a inceput niciun fel de urmarire penala pe numele sau.

Premierul Victor Ponta a anuntat joi ca Doru Badescu a demisionat de la conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), iar pentru postul de presedinte este propus europarlamentarul PNL Cristian Busoi, prim-ministrul declarand ulterior ca a semnat decizia de numire a acestuia in functie.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO