BEC discută mai multe sesizări de fraudă formulate de PSD în urma alegerilor locale

Ultima actualizare: 05-10-2020 14:52
Alegeri locale 2020 Bucureşti. Bătălia pentru Primăria Capitalei.
Agerpres

Biroul Electoral Central (BEC) s-a reunit în şedinţă luni, de la ora 12:00, iar pe ordinea de zi figurează mai multe sesizări de fraudă electorală, printre care şi unele formulate de PSD Bucureşti, PSD Sector 1 şi PSD Sector 6.

 

Pe ordinea de zi a întrunirii BEC sunt mai multe sesizări de fraudă electorală formulate de PSD, însă şi contestaţii de prin mai multe zone ale ţării formulate şi de alte partide precum PMP, USR-PLUS sau PNL, potrivit News.ro.

Candidatul PSD la Sectorul 1 Daniel Tudorache a vorbit duminică despre faptul că BEC nu a luat în discuţie contestaţia sa în legătură cu ce s-a întâmplat la biroul electoral de sector cu acei saci luaţi în noaptea dinspre 28 spre 29 septembrie, fapte care apar în acele imagini prezentate în spaţiul public.

„Am depus la BEC o contestaţie. Nu s-a discutat acea contestaţie, Nu-mi dau seama cum poate să anunţe un câştigător fără să ia în calcul acele imagini şi să le discute. Aşteptăm. Eu aştept decizia BEC. Dacă aşa consideră, că e normal să vadă întreaga ţară acele imagini şi să nu le pună în discuţie, atunci înseamnă că ne merităm soarta. Am vorbit cu reprezentantul PSD şi am întrebat, de câteva zile tot întreb, când ia în discuţie acele imagini. Până acum nu s-a luat în discuţie. Am înţeles că mâine, aşteptăm şedinţa de mâine de la BEC să ia în discuţie acele imagini”, a declarat Daniel Tudorache duminică la un post de televiziune.

Tudorache a făcut plângere la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) împotriva preşedintelui biroului electoral Sector 1 Nicolae Sprîncu. Social-democratul a fost deja audiat vineri la SIIJ şi a anunţat că urmează să fie audiate şi alte persoane care au informaţii despre caz.

Biroul electoral municipal a decis duminică să respingă contestaţiile pentru renumărarea voturilor în Sectorul 1 şi Sectorul 5. Astfel, Clotilde Armand e edil al Sectorului 1, iar Cristian Popescu Piedone al Sectorului 5.

Gabriela Firea a anunţat, duminică, că intenţionează să se adreseze Parchetului, pentru că este clar că alegerile locale din Bucureşti nu au fost corecte şi legale, fiind şi probe în acest sens. Ea a precizat luni că vor fi puse la dispoziţia procurorilor „toate dovezile din secţiile de vot, toate procesele verbale viciate” şi dacă se va dori cu adevărat se va face o anchetă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!