Băsescu: ”Unde-i înalta trădare pe care a făcut-o președintele? Ar râde orice procuror”


Ultimul update: Duminica 03 Februarie 2019 21:49
Data publicarii: Duminica 03 Februarie 2019 21:42
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că depunerea de către reprezentanţi ai PSD a unei plângeri penale pentru înaltă trădare pe numele şefului statului, Klaus Iohannis, este imposibil de realizat şi "ar râde orice procuror de o asemenea plângere".

"Astea sunt prostii. Care-i fapta penală pe care a făcut-o preşedintele? Unde-i înalta trădare? Nu ştie definiţia acuzaţiei pe care o face. S-a politizat prea mult tot, ăsta-i adevărul. Chiar această declaraţie a lui Dragnea este una politică, profund politică şi imposibil de realizat, ar râde orice procuror care primeşte o asemenea plângere. Ei de fapt îl copiază pe Ludovic Orban care a făcut şi el o trăsnaie din asta, chiar a făcut-o împotriva premierului, cu acuzaţii de înaltă trădare ca şi cum se duce cineva să vândă codurile de la lansarea rachetelor de la Deveselu. (...) Până la urmă orice discuţie la nivel înalt sau la cel mai înalt nivel, când e vorba de preşedinte şi premier, este o discuţie permisă, nimeni nu-i poate cenzura abordările. Cred că Dragnea după ce şi-a făcut concediul a venit mai obosit decât a plecat dacă spune asemenea prostii. (...)Nu, dar după ce prostii spune, pare obosit tare", a declarat Băsescu, duminică seara, la un post tv, conform Agerpres.

În luna decembrie 2018, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că o plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis va fi depusă anul acesta.

"Da, anul viitor (va fi depusă plângerea - n.r.). (...) La începutul anului viitor, să vedem dacă se face în timpul vacanţei parlamentare sau după începerea sesiunii parlamentare. Urmează să avem răspuns zilele acestea", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, în luna decembrie 2018.

Dragnea a solicitat deputaţilor PSD Florin Iordache şi Mircea Drăghici să depună o plângere penală pentru înaltă trădare pe numele şefului statului, Klaus Iohannis.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44
Amna a lansat un nou single "Cumpăr timp"

Amna: "Timpul pierdut nu se mai reucperează niciodată"


04:55
Reacția Iuliei Albu după ce s-a scris că a fost terorizată și umilită de iubit

19:43
Oana Lis, prima terapie în calitate de psiholog. Radu Ciucă și Daniel Nicolăină, primii ei pacienți

05:31
Rețeta Chef Hadad, "Porumbel clasic în stil Maroc"

15:26
Chef Hadad izbucnește în lacrimi pentru că Jeremy părăsește competiția

08:17
Primul finalist la Masterchef care se salvează este Ionuț. A reușit să prepare cel mai gustos desert care a fost pe placul juraților

08:31
Roata norocului i-a luat pe concurenți prin surprindere. Ingredientul la care se oprește roata va trebui să devină vedeta farfuriei

04:30