Basescu: "Liderul Coreei de Nord este imatur, un omusor fara minte"

Ultima actualizare: 14-04-2013 06:48
Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, este "imatur" si "un omusor fara minte" pentru ca a amenintat ca poate lovi cu rachete Guam si Japonia, in conditiile in care dispune de numai trei rachete.


"Eu nu am vorbit niciodata dur despre un sef de stat, indiferent ce culoare politica a avut, indiferent daca mi-a placut sau nu. Dar aici trebuie sa va spun ca avem de-a face cu un sef de stat imatur (...) Cum va ganditi ca omusorul asta fara minte, presedintele Coreei de Nord, ar putea sa lanseze din cele trei rachete pe care le are, doua catre Guam si Japonia fara sa fie interceptata racheta? Si poate lovi, pentru ca e foarte aproape, eventual ar fi Coreea de Sud, dar in niciun caz nu ar putea sa loveasca Guamul si Japonia, pentru ca navele marinei SUA sunt acolo si au sistemul antiracheta la bord", a afirmat Basescu la Digi 24, citat de Mediafax.

De asemenea, el a asigurat ca teritoriul Romaniei este in momentul de fata protejat in proportie de minim un sfert pana la trei sferturi din suprafata impotriva unui atac cu rachete balistice datorita navelor SUA din Mediterana de Est.

"In momentul de fata, datorita realizarii primului stadiu al scutului anti-racheta, tot timpul minim un sfert pana la trei sferturi din teritoriul Romaniei este protejat de orice racheta s-ar lansa prin navele pe care SUA le au in Mediterana de Est. Da, cu interceptarea, nu detectarea, interceptarea rachetelor care ar avea ca tinta, sa zicem Centrala nucleara de la Cernavoda sau un alt obiectiv important", a mai spus Basescu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO