Basescu: Daca niciun partid nu obtine 51%, voi desemna premierul

Traian Basescu

Basescu a declarat, joi, ca, plecand de la realitatea constitutionala, este "obligat" sa spere ca, daca niciun partid nu obtine in alegeri 51% din voturi, optiunea pentru desemnarea premierului ii va apartine, asa cum s-a intamplat si in 2004.


Seful statului a mai spus ca a observat ca sunt partide care pun problema ca, daca dupa alegeri vor forma impreuna cu alte partide o majoritate, vor veni la presedinte cu o propunere de premier, pe care seful statului va fi nevoit sa o accepte.

"Ii invit sa citeasca Constitutia si sa renunte la ideea ca daca nu ni-l pun cine stie ce face, a spus Basescu.

Conform articolului 103 din Constitutie, presedintele desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Basescu:
Basescu: "Educatia creeaza infrastructura umana a unei tari"

In conferinta de presa tinuta de Traian Basescu joi, acesta face apel la sindicalisti si ii roaga sa amane protestele pana dupa alegeri.

"Aristolelul" de la Cotroceni: O societate linistita nu genereaza progres

Presedintele Basescu a declarat marti la Suceava ca o "societate linistita nu este in firea omului si nu genereaza progres", precizand insa ca disputa, "specifica unei societati moderne, trebuie sa ramana in zona bunului simt".

Basescu: Guvernul sustine anumite categorii sociale in detrimentul altora
Basescu: Guvernul sustine anumite categorii sociale in detrimentul altora

Executivul a facut pasul decisiv si a amanat pentru 1 aprilie, majorarea cu 50% a salariilor din invatamant. Si asta, nu pentru ca ar fi "Lupul cel Rau", sustine premierul Tariceanu.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.