Basescu cere amanarea alegerilor la CSM pana pe 20 ianuarie

Ultima actualizare: 14-09-2012 06:17
Basescu cere amanarea alegerilor la CSM pana pe 20...
Basescu cere amanarea alegerilor la CSM pana pe 20...

Presedintele Traian Basescu a cerut in sedinta Consiliului Superior al Magistraturii amanarea alegerii presedintelui si a vicepresedintelui CSM pana pe 20 ianuarie. Dupa acea data, Curtea Constitutionala va un verdict in cazul contestatiei PDL.

Mai exact, Curtea Constitutionala va judeca in data de 19 ianuarie contestatia a 30 de senatori PDL, referitoare la validarea listei membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Acestia au fost alesi de judecatori si procurori pentru un mandat de sase ani, incepand cu 2011.

Acum, presedintele a cerut amanarea alegerilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte la CSM, pana dupa data cand Curtea Constitutionala va da un raspuns la aceasta sesizare.

"Lucrul mai dificil este ca, in prezent, evaluarea celor care vor intocmi raportul de tara e ca vom avea un CSM lipsit de credibilitate ca urmare a modului in care au avut loc alegerile", a precizat Traian Basescu.

Sedinta de constituire a noului CSM a fost anuntata pentru vineri. Tot atunci ar urma sa fie alesi presedintele si vicepresedintele Consiliului.

In 22 decembrie 2010, plenul Senatului a validat lista celor 11 membri nou alesi in viitorul CSM.

Senatorii PDL s-au declarat nemultumiti de faptul ca judecatorii Lidia Barbulescu si Dan Lupascu si procurorul Dan Chiujdea nu mai pot exercita un alt mandat. Ei au fost alesi pentru un mandat de sase ani in urma alegerilor din 2004 si desemnati pentru un alt mandat la alegerile din 2010.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO