Anca Dragu vrea trecerea la un Legislativ unicameral cu maximum 300 de aleşi

25-12-2020 16:38


Parlament, parlamentari

Preşedinta Senatului Anca Dragu a anunţat joi că va fi înfiinţată o comisie comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a implementa referendumul din anul 2009 la care românii au votat pentru un Legislativ unicameral cu maximum 300 de aleşi.

„Asta dorim să facem şi în acest sens vom înfiinţa vom înfiinţa o comisie parlamentară comună la nivelul Camerei şi Senatului, care are ca scop întregul proces electoral, dar şi aplicarea acestei măsuri. Probabil la începutul lunii ianuarie va fi înfiinţată. Încercă şi acum, săptămâna viitoare. În măsura în care vom avea toate avizele săptămâna viitoare, dacă nu, cel târziu luna ianuarie”, a afirmat Anca Dragu, întrebată joi la un post de televiziune despre referendumul din 2009, transmite News.ro.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a organizat un referendum în 2009 în care îi întreba pe români dacă doresc Parlament unicameral cu 300 de aleşi. Chiar dacă referendumul a fost validat, el nu a fost pus încă în aplicare.

Anca Dana Dragu Paliu a fost votată pentru funcția de președinte al Senatului, fiind prima femeie care va ocupa această funcție în România.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO