Agitatie online in PDL, inainte de congres. Liderii partidului se cearta pe Facebook si pe bloguri

Cristian Preda, Sever Voinescu

Primul care a dat tonul la valul de declaratii de pe internet a fost Theodor Paleologu, care a scris pe Facebook ca esential pentru limpezirea lucrurilor in PDL este organizarea unui congres "pe bune".

Miercuri a venit randul altor lideri PDL sa reactioneze. Declaratia lui Sever Voinescu, care a cerut urgentarea organizarii congresului PDL, se pare ca l-a iritat pe Cezar Preda.

Preda l-a acuzat pe Sever Voinescu de faptul ca in campania electorala a sustinut candidatura fostului deputat PDL Maria Stavrositu chiar si dupa ce aceasta a decis sa candideze din partea PPDD.

"Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este sa fie dat afara repede din partid! Pentru ce ne trebuie sase luni pentru a-i da afara din partid pe toti tradatorii care au facut campanie impotriva partidului si in favoarea adversarilor politici? Acesta este raspunsul corect la intrebarile tradatorilor sau neimplicatilor in aceasta batalie grea din 9 decembrie", a declarat Cezar Preda, conform Mediafax, care citeaza RTV.

Replica lui Sever Voinescu a venit imediat, pe Facebook:

Citește și
Theodor Paleologu
Paleologu: Esential pentru PDL e sa avem congres "pe bune", fara control al aparatului de partid
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

"Sa vezi. Ma trezesc de dimineata si la clipa dulce a cafelei, dau buzna la telefon o gramada de tineri si tinere din presa sa ma anunte ca un anume Cezar Preda striga la mine, da cu picioarele, se infoaie, sare sa muste si ca ce zic eu. Zic: «Cine-i Cezar Preda?» si ma gandesc ca o fi o noua farsa din acelea cu care se mai indeletniceste presa uneori, cand nu sunt subiecte si vor sa mai anime stirile. «Cezar Preda de la Buzau», vine precizarea. Tot nu stiu. Stau si ma gandesc cine-o fi. De cand am intrat in politica, am cunoscut multi oameni. Cativa politicieni - nu e printre ei. Cativa oameni de administratie - nu e printre ei.

Cativa oratori - nu e printre ei. Cativa facatori de legi - nici printre ei nu e. E drept, am cunoscut si multa pleava guraliva, golanasi, zurbagii, facatori zgomotosi ai nimicului, dar multimea asta e atat de pestrita in memoria mea incat greu pot identifica chipuri. Va rog sa ma ajutati sa-mi amintesc cine e acest Cezar Preda - ca sa-l pot baga in seama trebuie intai sa ma asigur ca exista. Exista?".

Spiritele din PDL nu s-a calmat nici dupa acest episod.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda scrie, pe blogul sau, ca este solidar cu Sever Voinescu, amenintat cu excluderea din partid de catre Cezar Preda.

"Sunt, se intelege, solidar cu Sever Voinescu, amenintat cu excluderea din PDL de catre Cezar Preda. In loc sa explice de ce e nevoie de 6 luni pentru a pregati o noua Conventie, prim-vicepresedintele PDL recurge la invective", scrie Cristian Preda pe blogul sau.

In opinia sa, "PDL nu are nevoie de un tap ispasitor (sau mai multi), ci de un reformator (sau mai multi)".

"Reamintesc cititorilor acestui blog ca dl. Cezar Preda a pierdut si alegerile locale, cand a candidat la sefia Consiliului Judetean Buzau, si pe cele generale, intr-un colegiu din acelasi judet", mai scrie Cristian Preda.

La randul sau, Theodor Paleologu scrie, pe Facebook, ca lucrul cel mai bun pe care-l poate face un partid care a pierdut este sa se deschida, sa se democratizeze, sa aduca din nou aproape pe cei nemultumiti".

"Lucrul cel mai rau pe care-l poate face un partid care a pierdut este sa inceapa cu rafuielile si excluderile. It's the road to perdition", adauga Paleologu.

Tot pe internet si-a dat cu parerea si Teodor Baconschi. Fostul ministru scrie pe Facebook ca este solidar cu Sever Voinescu si aminteste ca organizatia Buzau a PDL, condusa de Cezar Preda, a obtinut sub 10% la locale, iar la parlamentare sub media partidului, Preda intrand de pe locul 3 in Parlament.

"Sever Voinescu a cerut un congres PDL mai rapid, cu miza schimbarii conducerii. Dupa locale, cand PDL si-a propus 25% si a luat 23, s-a facut o conventie fulger si Emil Boc a plecat, desi recastigase, la limita, Clujul", aminteste Baconschi, mentionand si ca, dupa parlamentare, cand tinta declarata fusese de 30%, ARD a obtinut circa 16%, intre cele doua scrutine PDL pierzand un milion de alegatori.

"Cezar Preda, a carui organizatie de Buzau a realizat un scor sub 10% la locale, a fost promovat in vara PVP (prim-vicepresedinte - n.r.) PDL. La parlamentare, scorul sau a fost tot sub media partidului pe tara, dar omul a avut iarasi «noroc», intrand la redistribuire de pe locul 3. Acum, dl Cezar Preda cere furios excluderea din PDL a lui Sever Voinescu. Sunt solidar cu dl Voinescu. Nu el este vinovat de faptele rezumate mai sus", mai scrie Baconschi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Flutur: PDL are evident responsabilitatea in perioada urmatoare sa desemneze candidat la Presedintie
Flutur: PDL are evident responsabilitatea in perioada urmatoare sa desemneze candidat la Presedintie

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, marti, ca PDL are evident responsabilitatea pentru ca in perioada urmatoare sa-si desemneze un candidat la Presedintie.

Paleologu: Esential pentru PDL e sa avem congres
Paleologu: Esential pentru PDL e sa avem congres "pe bune", fara control al aparatului de partid

Secretarul executiv al PDL Theodor Paleologu scrie, pe Facebook, ca esential pentru limpezirea lucrurilor in PDL este organizarea unui congres "pe bune", fara control din partea aparatului de partid, asa cum s-a intamplat la ultimele doua conventii.

Cristian Preda, despre PDL:
Cristian Preda, despre PDL: "Dumnezeu cu mila! Ne trebuie urgent un candidat pentru prezidentiale"

Eurodeputatul PDL Cristian Preda declara, la RFI, ca aceia care nu vor sa plece din fruntea partidului incearca sa-si consolideze pozitia si sa pregateasca o reconfirmare a lor.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.