Agitație mare în PSD, din cauza ”trădătorilor” care pleacă în partidul lui Victor Ponta

Liviu Dragnea
Inquam Photos / George Calin

UPDATE. Agitație mare în interiorul PSD, din cauza plecărilor parlamentarilor social-democrați la partidul PRO România, condus de Victor Ponta și Daniel Constantin.

Cronologia evenimentelor, vineri, 25 mai - LIVE TEXT:

ora 13.00 Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a anunțat că demisionează din PSD și se înscrie în partidul Pro România.

ora 11.55  Trădarea este doar o armă a celor slabi, iar istoria o scriu învingătorii, afirmă ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

"Ca politician, singurul crez pe care trebuie să îl ai în permanenţă este acela că reprezinţi o masă de oameni care la rândul lor au crezut în tine acordându-ţi votul lor. Ce nu pot să înţeleg însă este cum simţi tu (acelaşi politician, dar de data asta ca om înainte de orice) să înşeli încrederea oamenilor care te-au votat întorcându-le spatele şi orientându-te spre un alt partid politic. Este cea mai pură definiţie pentru ceea ce se cheamă "trădare politică"! Mă alătur organizaţiilor judeţene PSD din toată ţara şi condamn cu fermitate aceste gesturi de oameni mici! Decizia celor care au părăsit PSD pentru a se alătura celor care ne sunt adversari şi care au atacat în permanenţă partidul nostru nu înseamnă altceva decât un gest lipsit de onoare! Mai ales faţă de cei care ne-au votat, pentru că, doamnelor şi domnilor trădători, dacă pentru mine şi colegii mei este o mare dezamăgire, gestul dumneavoastră rămâne incalificabil pentru cetăţenii care au crezut în dumneavoastră! Trădarea este doar o armă a celor slabi. Istoria o scriu învingătorii!", a scris vineri Carmen Dan, pe Facebook.

Citește și
Victor Ponta, Liviu Dragnea
Ponta: Parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

ora 11.45 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, neagă informaţiile conform cărora ar fi fost martora unui eveniment în cadrul căruia s-ar fi pus bazele unor racolări din PSD, subliniind că rămâne alături de familia sa politică.

ora 11.40  Vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, a afirmat că "asistăm la o aşa-zisă 'dezertare' din rândurile organizaţiilor PSD", dar "aceşti migranţi politici" sunt "prea puţini pentru a influenţa major" politica de guvernare.

”Dezertorii” din Partidul Social Democrat

Câțiva lideri PSD au lansat joi seară un atac la adresa "dezertorilor" din Partidul Social Democrat, spunând că decizia acestora de a se alătura "adversarilor politici" dovedeşte o lipsă crasă de onoare şi de respect.

Aceste reacții virulente vin la scurt timp după  ce fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre şi deputatul Gabriela Podaşcă au anunţat că au demisionat din PSD şi s-au înscris în ProRomânia, partidul fondat de Victor Ponta.

Și, nu cu mult timp în urmă, Ponta a susţinut că actualul Guvern nu reprezintă nici interesele României, nici pe cele ale românilor care au votat la alegerile din 2016, anunţând că parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură.

Avum, ministrul Apărării, vicepreşedintele PSD Mihai Fifor, spune că este lipsă de respect atât faţă de cei care au votat PSD, cât şi faţă de colegi. El îi numeşte "trădători" care vor să împiedice cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare.

De asemenea, Organizaţia Femeilor Social Democrate (OFSD) condamnă ferm decizia dezertorilor din PSD şi atrage atenţia că partidul rămâne unit pentru îndeplinirea programului de guvernare, a transmis, joi seară, liderul organizaţiei, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb. Ea mai spune că "trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD, dar se înşală amarnic!".

Şi ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, are un mesaj pentru cei care au părăsit PSD pentru a se alătura adversarilor şi le transmite că este un gest lipsit de onoare faţă de colegii de partid, mesajul său fiind aproape identic cu al ministrului Mihai Fifor.

De asemenea, fostul prim-ministru Victor Ponta a declarat joi, la RFI, că speră ca această coaliție guvernamentală PSD-ALDE să se rupă, ”pentru binele României şi al democraţiei".

Fifor: Aceşti trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica îndeplinirea programului de guvernare

Într-un comunicat de presă transmis de PSD, Mihai Fifor spune că speră că "aceşti oameni sunt conştienţi că trădătorii nu sunt niciodată iertaţi, nici măcar de cei pentru care trădează".

”Cei care au părăsit PSD, în speranţa unui câştig politic efemer, trădează voturile cetăţenilor! Este o lipsă crasă de onoare şi de respect, atât faţă de cei care au votat PSD, cât şi faţă de colegi. Aceşti trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare.

Sper că aceşti oameni sunt conştienţi că trădătorii nu sunt niciodată iertaţi, nici măcar de cei pentru care trădează. Odată ce au ales acest drum ruşinos, nu mai există cale de întoarcere. Mai devreme sau mai târziu, vor fi penalizaţi tocmai de cei care acum le promit încredere”, a transmis Mihai Fifor, potrivit News.ro.

El subliniază că PSD a fost, este, şi va fi cel mai puternic partid din România:

”PSD este partidul care a realizat şi realizează cele mai importante lucruri pentru România şi pentru bunăstarea concetăţenilor noştri. Rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii”.

Mihai Fifor mai susţine că există presiuni enorme şi se alocă resurse uriaşe pentru dezbinarea PSD, prin orice mijloace, cu scopul de a împiedica partidul să ducă la capăt "aceste reforme vitale pentru societate şi democraţie”.

Rovana Plumb: Trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD. Se înşală amarnic! 

La rândul său, Rovana Plumb spune, într-un comunicat transmis joi seară de PSD, că "aceşti dezertori trebuie să fie conştienţi că sunt folosiţi ca nişte simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD".

"Trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD. Se înşală amarnic! Gestul lor lipsit de onoare ne dă motive în plus să rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii! Aceşti dezertori trebuie să fie conştienţi că sunt folosiţi ca nişte simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD. În momentul în care îşi vor fi îndeplinit scopul, vor fi înlăturaţi!", subliniază Rovana Plumb, preşedinta OFSD.

OFSD mai atrage atenţia că "există presiuni enorme şi se alocă foarte multe resurse pentru dezbinarea prin orice mijloace a PSD, scopul fiind împiedicarea reformelor pentru societate şi democraţie".

Ministrul Natalia Intotero: Suntem uniţi, nu cedăm, mergem până la capăt!

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, vicepreşedinte PSD, afirmă, într-un comunicat transmis tot de Biroul de presă al PSD, că decizia celor care au preferat să părăsească partidul pentru a se alătura celor care au atacat neîncetat formaţiunea este "un gest lipsit de onoare în primul rând faţă de cetăţenii României care au creditat într-o proporţie covârşitoare programul nostru de guvernare şi faţă de colegii de partid, cei care contribuie zi de zi, în diferitele domenii de activitate, să aplice programul de guvernare PSD-ALDE, cel mai ambiţios proiect politic din ultimele decenii".

"Prin acest program de guvernare PSD a realizat şi realizează lucruri esenţiale pentru România şi pentru bunăstarea cetăţenilor ţării noastre. Măsurile luate, rezultatele obţinute, cifrele economice şi progresul confirmat de instituţiile europene, arată că România se află pe drumul corect. Rezultatele incontestabile ale actualului Guvern şi performanţa economică plasează ţara noastră printre primele economii ale Uniunii Europene.

Este evident că se fac presiuni enorme şi se alocă resurse uriaşe pentru dezbinarea, prin orice mijloace, a partidului nostru cu scopul de a ne împiedica să ducem la îndeplinire aceste reforme vitale pentru societate şi democraţie. PSD are capacitatea şi poate reconfirma că este partidul cel mai capabil să conducă România. Suntem uniţi! Nu cedăm! Mergem până la capăt!", arată Intotero, mesajul său fiind aproape identic cu mesajul transmis de ministrul Mihai Fifor.

Demisii de la PSD și înscrieri în partidul lui Ponta

Fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre şi deputatul Gabriela Podaşcă au anunţat, miercuri, că au demisionat din PSD şi s-au înscris în ProRomânia, partidul fondat de Victor Ponta.

Dobre a spus că un singur om a confiscat Guvernul şi Parlamentul şi realizează legi în interes personal, arătând că nu are ce să reproşeze foştilor colegi din organizaţia de la Constanţa pe care i-a anunţat înainte de a face acest gest, fără a transmite acest lucru însă şi celor din conducerea naţională a partidului.

Mircea Titus Dobre a fost ministru al Turismului în guvernele Grindeanu şi Tudose, el fiind totodată şi purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Victor Ponta: Sper să se rupă coaliţia PSD-ALDE; e spre binele României şi al democraţiei

Fostul prim-ministru Victor Ponta a declarat joi, la RFI, că în PSD există o "nemulţumire uriaşă" legată de modul în care Liviu Dragnea conduce acest partid şi nu exclude posibilitatea ruperii coaliţiei PSD-ALDE, aflată la guvernare.

"Este posibil acest scenariu. Sper să se şi întâmple, pentru binele României şi al democraţiei", a afirmat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

El a susţinut, printre altele, că nemulţumirile din interiorul PSD sunt legate, în principal, de impunerea Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului.

"Este o nemulţumire uriaşă pentru modul de conducere şi pentru impunerea doamnei Dăncilă, în special, atât ca prim-ministru, cât şi ca preşedinte executiv al PSD, impunerea unor alţi oameni care sunt loiali doar grupului de la Teleorman. (...) Doamna Dăncilă, ca persoană, este, categoric, cel mai slab pregătit premier din ultimii 28 de ani iar guvernul său este un guvern de oameni care nu fac altceva decât să încerce, cu greu, să aplice nişte dispoziţii, nişte ordine ale domnului Dragnea sau ale domnului Vâlcov, care nu au nicio legătură cu realitatea", a apreciat Ponta.

În opinia acestuia, guvernarea actuală este "slabă, proastă, nepregătită, neprofesionistă", în fiecare zi dând motive "adversarilor să râdă de Dăncilă şi suporterilor - să se ruşineze de ea".

"Într-un fel, vă spun sincer, îmi este milă de această serie din care doamna Dăncilă nu va putea ieşi, îmi este milă când o văd trasă aproape cu forţa în vizite externe, unde, din păcate, în loc să facă o imagine bună României, se umple de ridicol. Dar, până la urmă, nu uitaţi că doamna Dăncilă a fost pusă de domnul Dragnea în fruntea Guvernului pe un singur criteriu: că este din Teleorman, că este credincioasă domnului Dragnea şi că va face orice spune domnul Dragnea.

inquam

Este un lucru total la anormal, care poate duce la un singur lucru, şi anume, la un dezastru guvernamental şi politic, pe care, după ce va pleca doamna Dăncilă, cu tot cu domnul Dragnea, să ştiţi că îl vom plăti cu toţii (...) din buzunarele noastre, cu prestigiul României, cu importanţa noastră în Uniunea Europeană. Sunt pagube extrem de mari, care vor rămâne în sarcina noastră în anii care urmează", a spus Victor Ponta.

El a declarat că, în virtutea experienţei sale politice, are "capacitatea, legitimitatea, dorinţa şi dreptul" de a oferi o alternativă celor care nu se mai regăsesc nici în PSD, nici în PNL.

"Toţi cei care stau acum în jurul lui Dragnea fac asta fie pentru a nu pierde nişte funcţii importante, fie de frică (...). Dragnea este primul din istoria PSD care are o cotă de încredere la un sfert din partid şi care în realitate este o ghiulea de piciorul partidului. Dar, în acest moment deţine puterea, ştie să o administreze. (...) Dar, dacă rămâne în continuare la conducerea PSD, va duce partidul către catastrofă şi asta este rău în general pentru PSD şi pentru echilibrul politic", a mai spus fostul preşedinte social-democrat.

Dragnea îi numește ”șobolani” pe foștii premieri PSD

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, miercuri seară, la Antena 3, despre "atitudine de şobolan" a doi foşti premieri ai partidului, el afirmând că majoritatea este stabilă şi că "nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani".

"Nu vor reuşi (n.r. - să ia oameni din PSD). Este vorba de o atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului. Dar, ca orice şobolan, rod puţin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moţiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată - miza finală nu este guvernarea, sunt dispuşi să sacriice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate", a declarat Dragnea.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Ponta: ”Dăncilă, cel mai slab pregătit premier din ultimii 28 de ani”
Ponta: ”Dăncilă, cel mai slab pregătit premier din ultimii 28 de ani”

Fostul prim-ministru Victor Ponta a declarat joi, la RFI, că în PSD există o "nemulţumire uriaşă" legată de modul în care Liviu Dragnea conduce acest partid şi nu exclude posibilitatea ruperii coaliţiei PSD-ALDE, aflată la guvernare.

Ponta: Parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură
Ponta: Parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură

Victor Ponta susţine că actualul Guvern nu reprezintă nici interesele României, nici pe cele ale românilor care au votat la alegerile din 2016, anunţând că parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură.

Ponta: ”Să ne explice Dragnea cum liderii politici trăiesc cu amante mai tinere decât fiicele”
Ponta: ”Să ne explice Dragnea cum liderii politici trăiesc cu amante mai tinere decât fiicele”

Victor Ponta critică decizia partidului anunţată de Liviu Dragnea, luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, potrivit căreia PSD ar urma să organizeze „un miting foarte mare de susţinere a familiei tradiţionale”.

Acuzații grave. Ponta afirmă că Dragnea folosea Ministerul de Interne pentru interesele sale private
Acuzații grave. Ponta afirmă că Dragnea folosea Ministerul de Interne pentru interesele sale private

Fostul președinte al PSD Victor Ponta și-a continuat disputa cu Liviu Dragnea lansând o nouă serie de acuzații la adresa actualului șef al Partidului Social Democrat.

Dragnea îl acuză pe Ponta că și-a făcut Guvernul, în 2012, cu șeful SRI. Reacția fostului premier
Dragnea îl acuză pe Ponta că și-a făcut Guvernul, în 2012, cu șeful SRI. Reacția fostului premier

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că fostul liderul al partidului, Victor Ponta, ar fi stabilit lista membrilor guvernului său împreună cu directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

Recomandări
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”

Klaus Iohannis a declarat marţi, întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu unul de linie, motivând că a venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, „în interesul României”.

Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.