Agitație în PSD. Ciolacu le-ar fi spus unor colegi că Dăncilă ar putea fi ridicată de DNA

Marcel Ciolacu, Viorica Dancila
Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Agitație mare în rândurile unor foști și actuali lideri ai PSD, după ce Marcel Ciolacu ar fi anunţat că DNA a cerut documente de la partid legate de datoriile şi contractele PSD din campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019.

Potrivit News.ro, care citează Antena 3, președintele interimar al PSD, Ciolacu, ar fi făcut aceste afirmații în cadrul unei întâlniri avută la Constanţa cu colegi din partid, cărora le-a spus că el crede că Viorica Dăncilă va fi ridicată de DNA.

Relația dintre fostul lider al PSD, Viorica Dăncilă, și actualul președinte interimar, Marcel Ciolacu, este una destul de tensionată - mai ales după ce Dăncilă i-a cerut acestuia să demisioneze de la șefia PSD, pentru ”modul rușinos în care a umilit românii”.

În schimb, Ciolacu a spus că cea mai mare greşeală a lui Dăncilă a fost că a luat de multe ori decizii care au afectat PSD, consultându-se cu oameni din afara partidului.

Scandalul ar putea avea legătură și cu consultantul Vioricăi Dăncilă din campania pentru alegerile prezidenţiale, Anton Pisaroglu. Acesta susţine că nu a fost plătit de către liderii partidului şi a ameninţat că ar putea acţiona PSD în judecată, a anunţat Europa Liberă. Surse din PSD susţin că Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro/lună, însă consultantul afirmă că preţul nu ar fi real, deşi refuză să spună care este suma datorată de PSD.

Citește și
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu: Firea este, de departe, cel mai bun candidat pentru președinția României
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

De altfel, și purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romaşcanu, a declarat în urmă cu o săptămână, într-o conferinţă de presă, că mai există datorii ale partidului care trebuie discutate. El a precizat că social-democraţii sunt în procesul de a stabili care este exact justificarea acestor datorii.

Reacția fostului premier Dăncilă: ”Am respectat întotdeauna legea”

 

Fostul lider şi candidat PSD la prezidenţiale Viorica Dăncilă susține că nu ştie nimic despre o astfel de anchetă a DNA, dar că există una care vizează perioada 2017 - 2019, înainte ca ea să preia partidul.

Ea a afirmat că aşteaptă un telefon de la actuala conducere a PSD în care să i se ofere explicaţii şi s-a declarat dispusă să meargă la DNA, dacă i se va cere. De asemenea, Dăncilă a făcut şi precizări referitoare la contractul cu consultantul Anton Pisaroglu, care acuză că nu şi-a primit banii de la PSD.

"Nu cred acest lucru. Nu comentez declaraţii pe surse. Mai mult, nu cred că Marcel Ciolacu ar fi făcut astfel de declaraţii. Ar fi cel puţin bizar dacă domnul Ciolacu ar şti pe cine vor chema procurorii la DNA. Eu, personal, nu ştiu să existe vreo anchetă privind derularea campaniei prezidenţiale a PSD. Într-adevăr, din câte ştiu, există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin preşedinte al partidului. Vă garantez că eu, în calitate de preşedinte de partid şi de prim-ministru, am respectat întotdeauna legea. De asemenea, vreau să menţionez că de activitatea financiară, contracte care vizau campania electorală, s-au ocupat secretarul general şi trezorierul partidului. Sunt sigură că activităţile financiare s-au derulat corect, din punct de vedere legal, în toată această perioadă", a afirmat Dăncilă la Antena 3, potrivit News.ro.

Ea a mai spus că Autoritatea Electorală Permanentă nu a constatat nicio neregulă privind situaţia financiară a PSD şi, a precizat că, dacă va fi solicitată, se va prezenta la DNA pentru a oferi lămuriri.

Aştept un telefon să îmi explice conducerea actuală a partidului de ce trebuie să mearg la DNA deşi nu s-a ocupat de niciun naspect legat de activitatea financiară”, a declarat Dăncilă.

Dăncilă s-a referit şi la consultanţa oferită de Anton Pisaroglu.

”Când am preluat partidul, a fost o perioadă dificilă, în care preşedintele partidului a fost arestat, aveam 18% în sondaje . Firma de consultanţă a muncit foarte mult pentru PSD, dar nu a fost nimic ilegal, contractul a fost legal, negociat de către secretarul general şi de către trezorierul partidului, Mihai Fifor şi, respectiv senatorul Ştefan Mihu”, a adăugat fostul prezidenţiabil PSD.

Ea a mai precizat că vorbeşte destul de rar cu actuala conducere a partidului, care nu a avut nevoie de experienţa sa ca premier. De altfel, Marcel Ciolacu declara recent că nu are niciun fel de comunicare în acest moment cu fostul premier şi lider al social-democraţilor Viorica Dăncilă.

Fostul secretar general al PSD, Mihai Fifor: ”O uriaşa minciună”

 

Fostul secretar general al PSD din perioada campaniei pentru prezidenţiale Mihai Fifor afirmă despre acest scandal că nu a cerut nimeni date despre modul în care a fost derulată campania. El a calificat informaţiile pe această temă drept ”poveşti....de proastă calitate, cu PSD cel mereu corupt, cu furt din banii publici, cu nenorociri peste nenorociri, doar, doar s-o mai crea o ştire despre PeSeDe-ul ăsta pe care unii îl vor mort şi îngropat”.

Urmăresc de câteva ore bune noul "breaking news" legat de campania pentru prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă, despre DNA, despre dosare, despre dat cu "subsemnatul". Şi mă minunez. Am tot stat să mă gândesc dacă să postez despre bazaconia asta sau nu....însă pentru a nu lăsa urme de îndoială, scriu despre asta. Cel puţin până azi, din câte ştiu, şi ştiu, nu a cerut nimeni, dar nimeni, date despre modul în care a fost derulată campania electorală. Conform legii, va cere AEP, la controlul pe care, în mod normal şi legal îl va efectua”, a scris Fifor pe Facebook.

El a calificat drept ”aiureală” informaţiile privind ”datul cu subsemnatul,” "săltări", ”moarte în chinuri” pentru cei care au fost implicaţi în campanie.

”Eu unul spun doar atât şi îmi asum: cheltuielile din campanie sunt publice, AEP a verificat şi rambursat integral banii cheltuiţi în campanie, pentru orice altă cheltuiala fiind documente clare, că în contabilitatea oricărui partid. A vorbi despre faptul că instituţii ale statului ar fi cerut documente de la partid pentru campania electorală prezindenţială din 2019 sau, mai mult, că cineva ar fi fost chemat la instituţii ale statului pentru a da "cu subsemnatul", reprezintă o minciună, mare cât o zi de post. A vorbi despre furt din banii partidului înseamnă o uriaşa minciună, muuuulllttt mai mare decât o zi de post”, afirmă fostul secretar general al PSD.

El a precizat că oricine vrea informaţii despre campania pentru prezidenţiale 2019 poate oricând să le găsească în contabilitatea partidului.

”Clar, transparent şi, mai ales, pe lege. Nimeni, în acea campanie, nu a încălcat legea. Nu avea de ce şi nu avea cum. Restul, sunt poveşti....de proastă calitate. Cu PSD cel mereu corupt, cu furt din banii publici, cu nenorociri peste nenorociri, doar, doar s-o mai crea o ştire despre PeSeDe-ul ăsta pe care unii îl vor mort şi îngropat!”, a explicat Mihai Fifor.

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu: ”Ciolacu vrea sā o trimitā și la pușcārie pe fosta lui șefā”

 

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a avut și el o reacție în acest scandal, afirmând că ”Ciolacu vrea sā o trimitā şi la pușcārie pe fosta lui șefā în faţa cāreia se ploconea cu respect și adorație”.

”Dupā ce i-a tras covorul de sub picioare, cu maxim ajutor de specialitate, Ciolacu vrea sā o trimitā si la puscārie pe fosta lui sefā. In fata cāreia se ploconea cu respect si adoratie când era prim-ministru, aşa cum fācea si pe vremea lui Dragnea în faţa şefului suprem. Asta înseamnă sā fii absolvent de academie secretā! Şi voi, unii dintre colegii mei, îmi cereţi sā susţin aşa ceva? Glumiţi”, a scris Ştefănescu pe Facebook.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Când ar putea avea loc alegeri locale în România. Anunțul făcut de președintele PSD
Când ar putea avea loc alegeri locale în România. Anunțul făcut de președintele PSD

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut forţelor politice să se reunească la Parlament cât mai repede pentru a promova o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali şi stabilirea datei alegerilor locale.

Marcel Ciolacu: Firea este, de departe, cel mai bun candidat pentru președinția României
Marcel Ciolacu: Firea este, de departe, cel mai bun candidat pentru președinția României

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Camera Deputaților, că Gabriela Firea este, de departe, cel mai bun candidat pentru funcția de președinte al României, din partea PSD.

Consultantul Vioricăi Dăncilă ameninţă că dă PSD în judecată. Are legătură cu alegerile prezidențiale
Consultantul Vioricăi Dăncilă ameninţă că dă PSD în judecată. Are legătură cu alegerile prezidențiale

Consultantul Vioricăi Dăncilă din campania pentru alegerile prezidenţiale, Anton Pisaroglu, susţine că nu a fost plătit de către liderii partidului şi ameninţă că ar putea acţiona PSD în judecată.

Dăncilă îi cere demisia lui Ciolacu de la șefia PSD, pentru ”modul rușinos în care a umilit românii”
Dăncilă îi cere demisia lui Ciolacu de la șefia PSD, pentru ”modul rușinos în care a umilit românii”

Viorica Dăncilă, fost preşedinte al PSD, solicită demisia lui Marcel Ciolacu de la conducerea interimară a partidului, acuzându-l de o ”monstruoasă iresponsabilitate” cu privire la adoptarea tacită a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.