Adrian Nastase, la iesirea de la DNA: Este la fel ca la tango

Adrian Nastase

"Am castigat un nou mandat de deputat si evident ca trebuia sa fiu chemat la DNA", asta a declarat Adrian Nastase, miercuri, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie.

Ma aflu aici pentru a respecta o traditie. Ma intalnesc periodic cu prietenii mei de la DNA. Ritmul acestor intalniri depinde de eventualele evenimente politice. Cand eu sau PSD avem succese, apar invitatiile la DNA. Este la fel ca la tango, cand faci un pas, stii clar ca partenera ta va trebui sa faca o miscare conform regulamentului
Adrian Nastase

Nastase a fost audiat in dosarul in care este cercetat pentru finantarea campaniei electorale din 2004.

Adrian Nastase a stat mai bine de o ora la DNA. Tot la iesire a declarat  ca nu a dat nicio declaratie in acest dosar si ca nu va face acest lucru nici in viitor, "din principiu", intrucat considera ca DNA actioneaza ca o politie politica.

El a mai spus ca a vazut doar niste acte din acest dosar si ca acesta este unul voluminos, avand peste 80 de volume.

Nastase a afirmat ca procurorii anticoruptie incearca eludarea de la unele articole constitutionale, privind modul de incepere a urmaririi penale, astfel incat el sa poata fi trimis in judecata fara avizul Parlamentului.

Citește și
vot
Afla cine sunt cei care au intrat in Parlament!
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Procurorii anticoruptie ancheteaza modul in care Adrian Nastase, in calitate de presedinte PSD in 2004, ar fi obtinut anumite sume in campania electorala din acel an.

In acelasi dosar este cercetata si Irina Jianu, care conducea Inspectoratul de stat in Constructii, in acea perioada.

La inceputul lunii iulie, procurorii DNA i-au prezentat lui Adrian Nastase acuzatiile in dosarul "Trofeul calitatii", care ar avea legatura cu finantarea campaniei electorale din 2004.

Nastase declara atunci ca dosarul este unul politic si ca nu va da declaratii procurilor anticoruptie. Fostul premier preciza ca procurorii i-au prezentat acuzatiile, dar nu intelege de ce a fost citat in acest dosar, pentru ca nu exista probe care sa-l invinuiasca.

Citeste ce a mai declarat Nastase, pe www.mediafax.ro

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Adrian Nastase: PSD va negocia cu toate partidele
Adrian Nastase: PSD va negocia cu toate partidele

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, marti, ca PSD va avea discutii cu toate partidele.

Afla cine sunt cei care au intrat in Parlament!
Afla cine sunt cei care au intrat in Parlament!

Cei mai norocosi dintre candidati au rasuflat usurati. Campania electorala nu a fost in van, iar faptul ca au obtinut peste 50 % dintre voturi ii scuteste de redistribuire.

Nastase: Basescu crede ca alegerile din 30 noiembrie sunt absolut inutile
Nastase: Basescu crede ca alegerile din 30 noiembrie sunt absolut inutile

Adrian Nastase a declarat ca "o anume majoritate formata in urma votului universal ar trebui sa determine o anumita candidatura si o anumita configuratie a Guvernului".

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.