2010, cel mai calduros an din istorie! De joi, 35 de grade la umbra

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: V-ati plans ca iarna a fost prea lunga si primavara ploioasa si rece? Atunci pregatiti-va, de acum inainte, pentru cel mai fierbinte an de cand se fac inregistrari meteorologice.

Cercetatorii britanici si americani vin cu acest avertisment, iar romanii confirma. De marti, temperaturile vor urca vertiginos.

Pana acum, cel mai fierbinte an din toate timpurile pe tot globul a fost 1998. Specialistii cred insa ca 2010 o sa bata recordul. La aceasta tendinta de incalzire care a inceput inca de la sfarsitul anilor '70 se adauga si fenomenul numit El Nino.

In mod normal, organismul uman are capaciatea de a se adapta la temperaturi extreme, indiferent ca sunt foarte ridicate sau foarte scazute. Problema este ca arsita vine dintr-o data. In trei zile, temperatura va creste cu zece grade.

Un om sanatos nu va resimti cresterea brusca decat ca pe un disconfort general. Asta pentru ca organismul va incerca sa-si mentina temperatura, in timp ce afara vor fi din ce in ce mai multe grade. Probleme vor avea insa cei la care adaptarea se face mai greu, cum ar fi persoanele in varsta, cei care se stiu bolnavi si copiii sub un an.

Citește și
pamant
Incalzirea globala ar putea costa UE 65 de miliarde de euro
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Mai rau este ca, in curand, penele de curent se vor intoarce in vietile noastre. Reteaua de electricitate va fi supra-solicitata cand vor porni toate aparatele de aer conditionat. Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca vom plati facturi mult mai mari.

In urmatoarele trei zile, in Romania temperatura va creste cu zece grade. Chiar de marti incepe sa se incalzeasca in toata tara. Cel mai mult in partea de sud, unde de altfel meteorologii se asteapta ca joi sa fie si cea mai calduroasa zi de pana acum: cu maxime de 35 de grade.

Chiar daca in zonele sudice va fi frumos, este posibil ca in nord si nord vest, in Maramures si in Nordul Carpatilor Orientali, ploile din ultimele zile sa continue.

Mai mult, cercetatorii din cadrul centrului independent Met Office si NASA vor publica in curand date care arata ca aceasta tendinta de incalzire ar putea continua pe tot parcursul anului.

James Hansen, directorul Institutului Goddard pentru Studii Spatiale (Giss) din cadrul NASA, a declarat: "Temperatura globala medie din ultimele 12 luni a fost cea mai ridicata din ultimii 130 de ani". El a precizat ca decembrie si februarie au fost printre cele mai calduroase luni din perioada respectiva.

"In Europa a fost o iarna rece, dar, la nivel global, perioada ianuarie-martie a fost printre primele sapte cele mai calduroase inceputuri de an din istorie", a declarat si Vicky Pope, din cadrul Met Office, adaugand: "Acest an are peste 50% sanse sa fie cel mai cald din istorie".

Temperatura medie globala se bazeaza pe masuratorile facute de mii de statii de monitorizare si sateliti. Acestea sunt inregistrate si analizate independent de Met Office, Giss si Centrul national pentru date privind clima din North Carolina.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Incalzirea globala ameninta sa distruga Marea Bariera de Corali!
Incalzirea globala ameninta sa distruga Marea Bariera de Corali!

Doar cateva esantioane congelate, atat ar mai putea ramane din una dintre minunile naturale ale planetei. Incalzirea globala ameninta sa distruga Marea Bariera de Corali si mii de specii marine ar putea sa piara odata cu ea.

Incalzirea globala ar putea costa UE 65 de miliarde de euro
Incalzirea globala ar putea costa UE 65 de miliarde de euro

La numai o zi dupa ce pe internet au aparut documente care ar demonstra ca incalzirea globala este o inventie, un studiu citat de AFP avertizeaza ca UE ar putea plati scump daca fenomenul nu va fi limitat.

Incalzirea globala, o farsa? Documente secrete dezvaluie conspiratia
Incalzirea globala, o farsa? Documente secrete dezvaluie conspiratia

Sute de e-mailuri si mii de documente secrete care arata ca incalzirea globala este o conspiratie au fost furate de pe serverul unei universitati din Anglia si postate apoi pe Internet.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.