Interviu cu Codin Maticiuc despre succesul uimitor al noului său film, despre bani, droguri și cluburi


Ultimul update: Miercuri 26 Februarie 2020 17:12
Data publicarii: Miercuri 26 Februarie 2020 16:28
Categorie: Interviurile lui Vitalie

Unul dintre cele mai cunoscute personaje ale lumii mondene, Codin Maticiuc, a stat de vorbă cu corespondentul Pro TV Vitalie Cojocari despre succcesul uimitor al noului său film, ”Miami Bici”, despre viața de noapte din cluburi, despre faimă și bani.

Filmul ”Miami Bici” - produs independent de Codin Maticiuc alături de alți 5 producători - a bătut recordul și a ajuns cea mai populară comedie din ultimii 26 de ani în primul weekend de la lansare.

Pelicula a fost regizată de Jesus del Cerro și a avut premiera în cinematografele din toată țara pe 21 februarie, fiind vizionată deja de peste 154.000 de spectatori în primul weekend.

Codin pare că se aștepta la acest succes, în condițiile în care s-a muncit la realizare acestui film de 2 ani de zile, s-au investit bani mulți, iar marketing-ul a fost făcut ... ca la carte. 

”Îmi explic pentru că noi, cumva, ne facem bine treaba. Până să faci record național, asta cumva ține de o aliniere a planetelor, adică ține și de Dumnezeu, ține de mai multe lucruri, adică efectiv să reușești un record național. Noi în general ne facem bine treaba, adică filmul ăsta Miami Bici a fost de la început gândit ca un produs de marketing foarte bun. Marketingul în sine a fost unul cum nu s-a mai făcut în România și a început cu 1 an și jumătate înainte de lansarea filmului în cinematograf. Nu s-a mai făcut asta niciodată. Conținutul, content-ul, filmul în sine, este unul bun. Și spun asta fără falsă modestie.” - spune el în emisiunea ”Interviurile lui Vitalie”, difuzată exclusiv pe www.stirileprotv.ro.

 

De ce se înjură în filmul ”Miami Bici”

 

Filmul ”Miami Bici” a reușit să bată la număr de spectatori inclusiv filmul celor de la 5Gang, iar rolurile principale sunt interpretate de Matei Dima, zis și ”Bromania” (care este și actor și regizor), și de Codin Maticiuc, care și-a pus amprenta și pe scenariul și producția filmului.

În ciuda succesului, există și unele voci nemulțumite de faptul că în film se înjură foarte grobian, lucru care apare inclusiv pe trailer-ul filmului, postat pe Youtube.

Codin spune că a folosit cuvinte vulgare doar pentru că s-a adaptat la umorul de situație, dar și pentru că personajele sunt de așa natură, adică fără educație.

Codin Maticiuc: ”În film se întâmplă mai multe lucruri și am folosit, pentru a crea umorul, mai multe clișee românești pe care le-am adaptat la umorul de situație, comedia întâmplându-se și filmul 80 % din el în Miami. Și atunci avem 2 momente în care se folosesc cuvinte vulgare.”

Vitalie Cojocari: Doar 2 momente?

Codin Maticiuc: ”Ăă, da. Dacă se mai folosește ceva pe parcurs, foarte mic, este datorită faptului că personajele sunt de așa natură, care ar fi vorbit, ar fi aruncat niște cuvinte. Dar avem 2 momente în care, într-adevăr, în trailer sună oribil, dar ele sunt justificate pentru a crea gluma. Sunt 2 momente în care unul din personaje învață niște străini să vorbească românește și folosește acea glumă primară pe care toți am făcut-o la un moment dat în viața noastră, poate când eram mai mici, să învățăm pe cineva străin să spună un cuvânt urât, crezând că este altceva. Aia este un moment foarte clar și bine determinat în film, iar celălalt moment este când personajele principale, aflate într-o situație de criză, chiar în fața unui posibil scandal, a unei lupte fizice, aleg efectiv, unul dintre ei, să înjure, și celălalt să traducă înjurăturile noastre, care sunt atât de îngrozitoare încât până și adversarii lor se înfricoșează.”

Vitalie Cojocari: Deci tu zici că nu se înjură prea mult în film.

Codin Maticiuc: ”Depinde cum ... Cuvinte vulgare sunt, dar atât timp cât sunt justificate și cât timp în urma lor vine un râs și credeți-mă, o să scrie aici comentarii cei care au văzut deja filmul, vine un râs puternic. Pe momentele astea două se râde cel mai tare în film. Ce spune asta despre noi? Despre noi spune faptul că am reușit să creăm umorul.”

Vitalie Cojocari: ”Și despre oamenii care râd?”

Codin Maticiuc: ”Despre oamenii care râd spune că atât timp cât lucrurile funcționează treci cu vederea peste cum s-a întâmplat, cum a venit râsul.”

Până astăzi, această comedie a fost vizionată de peste 154.000 de spectatori, fiind cel mai mare succes film românesc din ultimii 26 de ani.

Codin: ”Nu este menirea noastră să educăm”

 

Și totuși: se poate face comedie în România fără cuvinte vulgare? Codin Maticiuc este de părere că da, 100 %. Însă tot el spune că rolul său nu este să facă educație în sălile de cinema.

Vitalie Cojocari: Întrebare. Se poate fără înjurături în filme de comedie românești și în stand-up comedy? Cum crezi?

Codin Maticiuc: ”Sută la sută se poate în amândouă.”

Vitalie Cojocari: Și atunci de ce se alege varianta cu înjurături?

Codin Maticiuc:Depinde de cum vrei să prezinți filmul sau situația și depinde de cum vrei să prezinți personajul. Personajele noastre sunt spălători auto cu cultură și cu educație zero. Noi mergem pe a ironiza și pe a face mișto de aceste două personaje. Automat, ele au fost descrise așa cum sunt în realitate, așa cum ar fi acești oameni. Ar fi și aproape ciudat să nu folosească niciodată un cuvânt urât. Ei fac dezacorduri. Nu este menirea noastră să educăm. Sau mă rog, nu este educația aia de mură în gură. Dacă tu nu înțelegi ironia și că râdem de oamenii care fac dezacorduri e o problemă, nu ar trebui să scriem cele două personaje mai educat, doar ca lumea să zică bă ..”

De ce sunt atâtea droguri în filmul ”Miami Bici”?

 

Un alt aspect controversat, poate, pentru unii - pe lângă cuvintele vulgare - este procentul mare de droguri din filmul ”Miami Bici”.

Codin Maticiuc spune că, de fapt, asta este realitatea pe care o trăiesc unii (ca el) în viața de noapte.

Când m-am apucat să scriu au fost câteva lucruri pe care am zis că vreau să le ating neapărat și situația este una în care ei intră, cele 2 personaje, se alătură unor mafioți din Miami, care cu asta se ocupau. Și de la început, ideea mea de scris a fost să scriu un film în care să se prezinte și acest flagel al drogurilor așa cum eu îl știu din viața de noapte. În viața de noapte, undeva la 80 - 90 % din oamenii pe care-i vezi într-un club, bar sau discotecă consumă droguri.” - spune Codin în interviul acordat în exclusivitate lui Vitalie Cojocari. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO