„Pălăriile anti-copiat” ale unor studenți din Filipine, virale pe rețelele de socializare | FOTO
Imagini cu studenți care poartă „pălării anti-copiat” în timpul examenelor la facultate, au devenit virale pe rețelele de socializare din Filipine, stârnind amuzament.
Studenții de la o facultate din orașul Legazpi, Filipine, au fost rugați să poarte „pălării” care să-i împiedice să copieze de la alți colegi.
LOOK: A group of students of Bicol University College of Engineering wears creative anti-cheating hats while taking midterm exam. via Connie Calipay/ ????: Engr. Mary Joy Mandane-Ortiz pic.twitter.com/u3tUdbuiab
— Philippine News Agency (@pnagovph) October 19, 2022
This is my favourite.
— Charles Onyango-Obbo (@cobbo3) October 23, 2022
????Mary Joy Mandane-Ortiz pic.twitter.com/71qAk8mAUi
Mulți au răspuns provocării și au venit la examen cu accesorii care mai de care îndrăznețe: „pălării” din cartoane de ouă sau alte materiale reciclate, cârlige și tuburi de hârtie igienică.
ENGINEERING STUDENTS TAKE 'ANTI-CHEATING HAT' TO THE NEXT LEVEL ????
LOOK: These engineering students from Albay, Bicol, make rounds on social media for wearing creative "anti-cheating headgear" during their exams. | ????: Mary Joy Mandane-Ortiz via Micah Marcellones, @cebudailynews pic.twitter.com/GE90Pqw7PO
— Inquirer (@inquirerdotnet) October 20, 2022
Profesorul lor a declarat pentru BBC că a încercat să găsească o „modalitate distractivă” de a asigura „integritatea și onestitatea” la cursurile ei.
Mary Joy Mandane-Ortiz, profesor de inginerie mecanică la Bicol University College of Engineering, a spus că ideea a fost „cu adevărat eficientă”. A fost implementată pentru examenele intermediare recente, care au fost susținute de sute de studenți, în a treia săptămână a lunii octombrie.
Profesoara Mandane-Ortiz a mai spus că cererea ei inițială a fost ca studenții să facă un design „simplu” din hârtie pentru așa-numitele „pălării anti-copiat”. Ea a fost inspirată de o tehnică folosită în Thailanda, cu câțiva ani în urmă.
Studenții, ingineri în curs de formare, au luat ideea și au perfecționat-o, în unele cazuri, ajungând să creeze articole pentru acoperirea capului complexe în „doar cinci minute”, cu orice gunoi pe care le-au găsit în jur.
Postările de pe Facebook ale profesoarei, care îi arată pe tineri purtând creațiile lor elaborate, au strâns mii de aprecieri în câteva zile, și au atras atenția instituțiilor media filipineze.
De asemenea, se pare că au inspirat școlile și universitățile din alte părți ale țării să-și încurajeze studenții să nu copieze.
Studenții au avut performanțe mai bune în acest an, fiind motivați să studieze mai mult, având în vedere condițiile stricte de examen, a mai declarat profesoara. Mulți dintre ei și-au terminat testele mai devreme, a adăugat ea, și nimeni nu a fost prins trișând anul acesta.