Zeci de poliţişti londonezi, amendaţi pentru că s-au tuns în timpul lockdown-ului

26-01-2021 20:10


politie londra

Treizeci şi unu de poliţişti londonezi au fost amendaţi cu 200 de lire sterline fiecare, pentru că s-au tuns în timpul lockdown-ului la nivel naţional instituit în Regatul Unit din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA.

Poliţia Metropolitană a declarat că a primit un pont că mai mulţi angajaţi ai săi au fost tunşi de un frizer profesionist la o secţie de poliţie din estul Londrei pe 17 ianuarie, la 11 zile după intrarea Regatului Unit în cel de-al treilea lockdown, care a dus la închiderea, printre altele, şi a frizeriilor şi a saloanelor cosmetice.

Metropolitan Police a precizat că a lansat o anchetă şi a decis că 31 dintre angajaţii săi trebuie să primească o amendă, transmite Agerpres.

Potrivit acesteia, cei doi poliţişti implicaţi în organizarea sesiunii de tuns au fost identificaţi şi informaţi că sunt cercetaţi pentru abateri.

Ţara a intrat în lockdown în urma unei creşteri a numărului de cazuri de coronavirus în decembrie. Restricţiile urmează să fie revizuite pe 15 februarie, însă ar putea dura cel puţin până la sfârşitul lunii martie, a declarat premierul Boris Johnson.

Potrivit ultimelor date publicate de guvernul britanic luni după-amiază, de la începutul pandemiei, 3,6 milioane de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în Regatul Unit şi 98.000 au murit după ce au contractat virusul.

Între timp, peste 6,5 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO