Yacht de 50 de milioane de euro, vandut la salonul de la Genova

Ultima actualizare: 28-04-2012 02:04

Cutremurul de pe Wall Street nu-i face mai cumpatati pe milionarii obisnuiti cu extravaganta. Unul dintre ei si-a cumparat un super-yacht, luxos ca un palat, pe care a dat 50 de milioane de euro.

Pretul a contat mai putin pentru fericitul proprietar. A fost dragoste la prima vedere, dupa ce l-a remarcat la Salonul Nautic deschis la Genova, cel mai mare targ de ambarcatiuni din lume.

Pentru amatorii de croaziere si iubitorii de yahturi, Salonul Nautic de la Genova este raiul pe pamint. Sunt 2.500 de ambarcatiuni de toate dimensiunile, cu accesorii variate si preturi pe masura. Bijuteria expozitiei a fost un yaht de 50.000.000 de euro, care si-a gasit deja stapanul.

Producatorii si-au adaptat oferta, pentru fiecare tip de client in parte. Nordicii prefera ambarcatiunile din lemn. Italienii tin la designul ireprosabil. Americanii doresc multe accesorii. Romanii, in schimb, se orienteaza mai mult dupa preturi.

Astfel, tipul de barca preferat de romani costa intre 150.000 euro si 2.5000.000 de euro. Expozantii recunosc ca au si clienti romani, insa sunt discreti in ce priveste identitatea lor.

Tot la Genova se gaseste si cel mai mare cataraman din lume, facut de japonezi. Vasul este mai lat decat trei benzi de autostrada.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO