Edward Snowden a cerut azil politic in Rusia. Vladimir Putin: Nu predam niciodata pe nimeni

Ultima actualizare: 04-07-2013 00:13
putin snowden

Edward Snowden, fostul consultant NSA aflat la originea dezvluirilor despre programele americane de interceptare a comunicatiilor, a formulat o cerere de azil politic in Rusia, anunta surse oficiale, citate de AFP.

"Duminica seara, un cetatean britanic, Sarah Harrison, s-a prezentat la serviciul consular al Aeroportului Seremetievo si a transmis o solicitare de azil politic din partea lui Snowden adresata Rusiei", a declarat luni seara un oficial aeroportuar, Kim Sevcenko.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase anterior ca autoritatile ruse nu il vor preda pe Edward Snowden daca acesta va alege sa ramana pe teritoriul rus.

"Rusia nu preda niciodata pe nimeni. Dar, daca doreste sa ramana pe teritoriul Rusiei, domnul Edward Snowden trebuie sa renunte la activitatile care ii afecteaza pe partenerii nostri americani", a declarat Vladimir Putin.

Intrebat despre activitatile de spionaj americane care ar fi vizat Uniunea Europeana, Putin a raspuns: "Spionajul dintre occidentali nu este treaba noastra".

Presedintele rus, Vladimir Putin, si omologul sau american, Barack Obama, le-au incredintat directorilor FSB si FBI sarcinile de solutionare a cazului Edward Snowden, fostul consultant al NSA care se afla in zona de tranzit a aeroportului din Moscova, anunta un oficial rus, citat de AFP.

 "Au cerut directorului FSB, Aleksandr Bortnikov, si directorului FBI, Robert Mueller, sa fie in contact permament pentru gasirea solutiilor", a declarat Nikolai Patusev, directorul Consiliului rus de Securitate, citat de postul Rossia 24.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO