Vladimir Putin a ordonat ample exercitii militare in Rusia, Crimeea si la granita cu Ucraina. "Este stare de alerta completa"


Ultimul update: Duminica 28 August 2016 06:58
Data publicarii: Joi 25 August 2016 14:57
Categorie: Stiri externe
Vladimir Putin

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat joi vaste manevre militare in mai multe regiuni ale Rusiei, inclusiv in cea care include Crimeea si zona de frontiera cu Ucraina.

Putin a plasat avioane, trupe aeropurtate si Flota rusa a Nordului in stare de alerta maxima, relateaza AFP, preluat de Agerpres.

Mai exact, Putin a dat ordin sa fie efectuata o inspectie inopinata in scopul verificarii pregatirii de lupta a fortelor armate in trei din cele patru districte militare ale Federatiei Ruse - Sud, Vest si Centru - precum si in cadrul Flotei ruse a Nordului si al comandamentelor Fortelor aeriene si trupelor aeropurtate, indicat agentia de presa RIA Novosti, citand o declaratie facuta de ministrul apararii, generalul Serghei Soigu.

"Astazi, incepand cu 07:00 (ora Moscovei), in conformitate cu decizia comandantului suprem al fortelor armatei Rusiei a inceput o noua inspectie neanuntata", a anuntat ministrul Soigu, subliniind ca trupele districtului militar Sud (care include zona din apropierea frontierei cu Ucraina si Crimeea), o parte a fortelor si mijloacelor districtelor Vest si Centru si Flotei Nordului, precum si Inaltul Comandament al Fortelor Aeriene si cel al trupelor aeropurtate au fost plasate in stare de alerta "completa".

Aceste exercitii sunt concepute pentru a testa gradul de pregatire de lupta a unitatilor militare si ar urma sa dureze pana la 31 august.

Districtele militare vizate includ regiunile de la frontiera cu Ucraina si tarile baltice, Crimeea si vaste zone de la Ural pana in Siberia Centrala.

Ministrul apararii rus a declarat ca a dispus ca despre aceasta verificare inopinata, care inseamna de fapt manevre pe aproape intreg teritoriul tarii, sa fie informati atasatii militari straini.

In paralel, a indicat Soigu, in districtul militar Sud au loc pregatiri intense in vederea aplicatiilor strategice "Caucaz-2016", preconizate pentru luna septembrie.

Armata rusa si-a multiplicat exercitiile militare de amploare pe intreg teritoriul Federatiei Ruse de la inceputul crizei in relatiile sale cu Occidentul ca urmare a rolului Moscovei in situatia din Ucraina.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO