"Virginitatea artificiala", subiectul unei controverse in Marea Britanie!

Dată publicare: 14-02-2009 00:00
Dată actualizare: 30-10-2012 05:17


Nu mai e chiar o noutate ca tinerele care n-au amanat prima noapte de dragoste pana la casatorie, isi pot redobandi virginitatea in urma unei proceduri chirurgicale relativ banale.

Dupa lungi discutii, medicii au acceptat sa realizeze gratis operatiile de refacere a himenului, considerandu-le incluse pe asigurarea de sanatate. Desigur, multe tinere care nu obtin asta strang bani cum pot pentru operatie.
Diana Nammi, militant pentru drepturile femeii

Cele mai multe solicitari vin de la fete de origine musulmana stabilite in tari occidentale, motivate de dorinta de a nu fi ostracizate de familie si comunitate. 

Toate bune si frumoase, dar la Londra e in toi o dezbatere despre oportunitatea ca o asemenea operatie sa fie platita de stat. 

O tanara, cu identitatea protejata de reporterii de la Sky, a resimtit dureros statutul ei de femeie prinsa intre cultura tarii de origine, Iranul, si cea de adoptie, Marea Britanie.

"Au aranjat sa ma marite cu un var cu 16 ani mai mare. Au zis ca ma vor trimite inapoi in Iran si ca vor aduce un doctor care sa verifice daca mai sunt virgina. Am fost foarte inspaimintata, ingrozita chiar. Am stiut ca daca ma duc inapoi in Iran vor fi ucisa pentru ca nu mai eram virgina," a spus tanara.

O asemenea dilema nu e deloc iesita din comun printre tinerele britanice de religie musulmana.

Eu incerc sa impun o lege care sa interzica decontarea facturii pentru asemenea cazuri. Daca vrei sa fii iar virgina, n-ai decat sa-ti faci operatia, dar plateste pentru asta, pentru ca nu e chiar o necesitate medicala.
Anne-Marie Lizin, politician Belgia
In paralel, tot mai multe voci din lumea medicala si nu numai se revolta impotriva efectuarii acestei operatii fara plata.

"Cred ca ca majoritatea femeilor care recurg la asta au ratiuni care tin de credintele lor cultural-religioase si atunci tine mai mult de chirurgia estetica, deci de medicina privata," a spus Linda Cradozo, profesor uro-ginecologie.

Subiectul a ajuns pe agenda europarlamentarilor care ar urma sa transeze in favoarea uneia sau alteia dintre variante.

Tags: virginitate,


VIDEO PROTVPLUS.RO