Vineri, 13. Avalansa de incidente aviatice, dupa cel din New York

Dată publicare: 14-02-2009 00:00
Dată actualizare: 01-10-2012 05:21


O aeronava a companiei British Airways, cu 72 de persoane la bord, a aterizat fortat aseara la Londra, dupa ce trenul de aterizare s-a blocat partial.


Tot ieri, doua avioane de linie au aterizat de urgenta la Skopie, in Macedonia, din cauza unor probleme tehnice.

Aparatele sunt de acelasi tip cu avionul prabusit joi noapte in Statele Unite. 50 de oameni si-au pierdut viata, intr-o clipa. Ancheta din suburbiile orasului Buffalo scoate la lumina amanunte infioratoare despre ultimele clipe ale celor 49 de persoane, aflate la bordul avionului Continental Airlines. Potrivit investigatorilor, aparatul s-a infipt in pamant, ca un piron urias, plin cu kerosen.

Daca avionul s-ar fi prabusit oblic, consecintele de la sol ar fi fost catastrofale.

De vina pare a fi un strat gros de gheata, care a acoperit avionul, cu 8 kilometri inainte de-a ajunge la punctul de destinatie, aeroportul Niagara din Buffalo.

Tot din aceasta cauza este posibil ca turnul de control sa fi pierdut contactul cu aparatul.

Detaliile tehnice si explicatiile oficiale nu alina suferinta familiilor victimelor, doborate de o durere dubla. I-au pierdut pe cei dragi intr-o clipa, si nu pot nici macar sa-i inmormanteze. Incendiul urias izbucnit dupa impactul cu solul, pare sa fi carbonizat totul.

In timp ce zeci de familii isi plang mortii, exista si un caz fericit. Un tanar care trebuia sa fie la bordul fatalei curse 3407, s-a razgandit in ultimul moment si-a ales alt avion. Ajuns acasa, la parintii sai, barbatul este in stare de soc si inca nu-i vine sa creada, cat de apoape a fost de moarte.


VIDEO PROTVPLUS.RO