Noi proteste violente în Hong Kong. Gaze lacrimogene într-un campus universitar


Ultimul update: Marti 12 Noiembrie 2019 10:11
Data publicarii: Marti 12 Noiembrie 2019 08:42
Categorie: Stiri externe

Poliţia din Hong Kong a tras marţi cu gaze lacrimogene într-un campus universitar, la o zi după ce un protestatar a fost împuşcat şi un altul incendiat, în unele dintre cele mai grave violenţe produse în peste cinci luni de proteste.

Unele curse feroviare au fost suspendate şi câteva drumuri închise pentru a doua zi consecutivă, în orele de vârf ale dimineţii producându-se ambuteiaje.

Poliţiştii antirevoltă au fost desfăşuraţi la staţiile de metrou, iar oamenii care doreau să ajungă pe platforme au fost nevoiţi să stea la cozi lungi.

Universităţile şi şcolile au anulat cursurile, studenţii, profesorii şi părinţii fiind foarte tensionaţi după incidentele de luni.

Peste 260 de persoane au fost arestate luni, a anunţat poliţia, ridicând numărul total al celor reţinuţi la peste 3.000 după izbucnirea protestelor, în iunie.

Staţia de metro Sai Wan Ho, unde un protestatar de 21 de ani a fost împuşcat luni, a fost printre cele închise.

Un tun cu apă a fost poziţionat în faţa sediului guvernului local, unde Consiliul executiv al oraşului urmează să-şi desfăşoare reuniunea săptămânală.

Lidera contestată din Hong Kong Carrie Lam a declarat luni că violenţa din fosta colonie britanică a depăşit solicitările protestatarilor pentru democraţie şi manifestanţii sunt acum duşmanii poporului.

Violențe grave în Hong Kong. Un bărbat a fost incendiat și un altul împușcat
China nu va tolera schimbarea principiului „o ţară, două sisteme” din Hong Kong
Manifestație în Hong Kong pentru susținerea independenței Cataloniei
VIDEO PROTVPLUS.RO