Violente de strada la Paris! Sarkozy acuzat ca nu lupta impotriva crizei


Ultimul update: Duminica 29 Aprilie 2012 00:17
Data publicarii: Vineri 30 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe
Violente stradale

Multimi uriase i-au strigat joi in strada presedintelui Sarkozy ca nu face nimic pentru a combate criza economica, somajul si preturile galopante.


Sute de tineri s-au luptat cu fortele de ordine, in special la Paris, unde linistea a revenit abia cand s-a crapat de ziua.
Masini incendiate, pubele facute scrum, vitrine sparte. Acesta a fost peisajul in faimosului cartier al Operei. Tinerii care protestau impotriva politicii economice a presedintelui Sarkozy si politistii s-au infruntat ore in sir.

Nu doar Parisul a raspuns apelului la greva al sindicatelor. La Lyon, Bordeaux, Marsilia si in alte mari orase, peste doua milioane de oameni i-au reprosat presedintelui Sarkozy ca nu face nimic pentru a-i proteja pe francezi si nu firmele frantuzesti de criza economica.

Deocamdata, Palatul Elysee n-a reactionat la proteste, insa presa si analistii economici sustin ca presedintele Sarkozy trebuie sa iasa urgent cu un plan de relansare economica. Altfel, risca sa se relanseze, si el si echipa lui, direct in opozitie la viitoarele alegeri.

Sursa: Pro TV

Speriati de criza, presedintii latino-americani pledeaza pentru socialism
Planul de salvare al lui Obama: 819 miliarde de dolari si embargo
Criza economica scoate oamenii in strada! Proteste in Franta
VIDEO PROTVPLUS.RO