VIDEO. Reacția lui Biden când Trump și-a asumat responsabilitatea pentru criza Covid-19 din SUA

Ultima actualizare: 23-10-2020 10:47
Dezbatere Trump-Biden
Politico

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, Joe Biden, a avut o reacție de uimire în timpul ultimei dezbateri cu Doland Trump, când președintele american și-a asumat responsaibilitatea pentru criza Covid-19.

Biden a prezis "o iarnă sumbră" pentru ţara cea mai îndoliată din lume, cu peste 220.000 de decese cauzate de coronavirus și a dat vina pe contracandidatul său pentru această situație. „Cineva responsabil de atâţia morţi nu poate rămâne preşedintele Statelor Unite ale Americii", a declarat Joe Biden.

Vezi aici cele mai importante momente ale dezbaterii finale dintre Donald Trump și Joe Biden

Candidatul democrat a mai spus că SUA ar fi trebuit să își închidă frontierele mult mai devreme și l-a acuzat pe Trump că nu și-a asumat responsabilitatea pentru faptul că SUA a ajuns țara cu cele mai multe decese provocate de Covid-19.

Însă președintele american a avut un răspuns la aceste acuzații care l-a luat prin surprindere pe Joe Biden, a cărui reacție a devenit virală pe rețelele de socializare.

„Îmi asum întreaga responsabilitate. Nu este vina mea că a ajuns aici. E vina Chinei. Și știți ce? Nu e nici vina lui Joe pentru că a ajuns aici. E vina Chinei”, a răspus Trump în timpul dezbaterii.

Schimburile de replici, deşi intense, au putut fi auzite mult mai bine decât data trecută, când democratul de 77 de ani a spus despre cel de-al 45-lea preşedinte al SUA, în vârstă de 74 de ani, că este "mincinos", "rasist" şi apoi "clovn". "Nu e nimic inteligent la tine", i-a răspuns omul de afaceri, scrie Agerpres.

Pentru a evita ca cei doi candidaţi să vorbească unul peste altul, organizatorii au decis de această dată să taie microfonul unui candidat în primele două minute ale intervenţiei celuilalt pentru fiecare dintre întrebări, care au fost despre pandemie, chestiunile rasiale, schimbarea climatică sau politica externă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO