Obama, înaintea ultimei dezbateri Trump - Biden: "Trump n-o să înceapă brusc să ne protejeze pe toţi de virus"

Ultima actualizare: 22-10-2020 20:48

Cu doar câteva ore înaintea ultimei dezbateri prezidenţiale, dintre Joe Biden şi Donald Trump, a intrat în campanie şi fostul preşedinte democrat, Barack Obama.

 

Cu forţe proaspete şi farmecul său binecunoscut, Obama i-a îndemnat pe democraţi să se mobilizeze masiv, până pe 3 noiembrie pentru Joe Biden, şi să nu creadă că alegerile sunt deja câştigate, pentru că sondajele le sunt favorabile. Însă, pentru a treia zi la rând, Joe Biden nu şi-a făcut apariţia în public.

Barack Obama: "Toţi arătăm bine cu masca. Iar mie în mod special îmi pune în valoare urechile astea mari..."

Cu autoironia şi carisma care l-au făcut atât de popular, fostul preşedinte democrat a făcut un tur de forţă pentru a susţine campania fostului său vicepreşedinte, Joe Biden.

Barack Obama: "N-am crezut niciodată ca Donald Trump va îmbrăţişa viziunea mea şi-mi va continua politicile. Dar, pentru binele ţării, am sperat că ar putea căpăta un strop de interes în a-şi lua jobul în serios. Dar nu s-a întâmplat asta. Trump tratează preşedinţia ca pe un reality show prin care atrage atenţia asupra sa. Şi, apropo, are audienţe slabe..."

Pe stradă, într-o parcare ori într-o sală cu participanţi distanţaţi cu grijă, Obama a făcut campanie în Pennsylvania, unul dintre statele în care se joacă soarta alegerilor. În 2016, Donald Trump a câştigat cu un scor strâns în acest stat.

Barack Obama: "Înţeleg că preşedintele Trump vrea credit pentru economia pe care a moştenit-o în stare excelentă şi niciun fel de responsabilitate pentru pandemia pe care a ignorat-o. Dar nu aşa merg lucrurile. Să postezi pe Twitter şi să ieşi la televizor nu rezolva problemele. Trebuie să ai un plan şi să-l aplici. Donald Trump n-o să înceapă brusc să ne protejeze pe toţi de virus. N-a putut nici măcar să ia măsurile elementare ca să se protejeze pe sine. Joe Biden nu o va da în bară cu testarea şi nici n-o să-i facă pe oamenii de ştiinţă idioţi".

Fostul preşedinte american a taxat cu sarcasm şi apetenţa lui Donald Trump faţă de teorii ale conspiraţiei aiuritoare.

Barack Obama: "Vă veţi putea trăi vieţile liniştiţi, fără grijă ca preşedintele vostru distribuie teorii ale conspiraţiei despre o Cabală secretă care conduce lumea ori despre faptul că în relitate Ben Laden n-a fost ucis de puşcaşii noştri. Gândiţi-vă la asta! Preşedintele SUA a postat aşa ceva! N-am tolera un asemenea comportament nici din partea unui director de şcoală, nici a unui antrenor ori coleg de muncă, nici în propria familie, poate cu excepţia vreunui unchi ţicnit..."

În paralel cu intervenţiile lui Barack Obama în Philadelphia, în Carolina de Nord, un alt stat aprig disputat, Donald Trump lansa o tiradă furibundă împotriva democraţilor.

Donald Trump, președintele SUA: "Somnorosul de Joe Biden a predat controlul partidului său către socialişti, comunişti, marxişti şi extremişti de stânga, care sunt plini de ură, de venin şi furie! Dacă va fi ales Biden, primul lucru pe care îl vor face democraţii de la Washington va fi să umple Curtea Supremă cu judecători de extremă stânga care vor elimina Al doilea Amendament (privind dreptul la armă). Democraţii vor decide ce afaceri să existe şi care să fie scoase în afara legii".

Barack Obama: "Pentru că bugetele şi politicile ţării să reflecte viziunea şi interesele voastre, merita să vă rupeţi 15 minute ca să mergeţi la vot!".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO