VIDEO. Premierul Canadei, Justin Trudeau, s-a vaccinat cu AstraZeneca. „Sunt foarte fericit”

Dată publicare: 24-04-2021 08:48
Dată actualizare: 24-04-2021 08:58


VIDEO. Premierul Canadei, Justin Trudeau, s-a vaccinat cu serul AstraZeneca. „Sunt foarte fericit”

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a sosit, vineri, în costum şi cravată, alături de soţia sa, la o farmacie din Ottawa, unde a primit prima doză a vaccinului AstraZeneca.

În vârstă de 49 de ani, Justin Trudeau s-a dezbrăcat în faţa camerelor de cămaşa sub care îşi pusese un tricou pentru a facilita vaccinarea, informează AFP, citată de Agerpres.

 

"Sunt foarte fericit", i-a spus el asistentei medicale care i-a administrat vaccinul deasupra unui tatuaj de pe braţul stâng.

"Este o uşurare să ştim că acest gest simplu te ajută să te protejezi pe tine, dar mai ales la protejarea celor pe care îi iubim în jurul nostru", a afirmat Justin Trudeau în faţa jurnaliștilor canadieni.

Sophie Grégoire Trudeau, soția premierului canadian, s-a infectat cu Covid-19 în martie 2020. Din acest motiv, Justin Trudeau a fost nevoit să intre în carantină la reşedinţa sa din Ottawa.

Majoritatea provinciilor canadiene au extins, în această săptămână, accesul la vaccinul AstraZeneca pentru persoanele de peste 40 de ani, care până atunci fusese rezervat celor în vârstă de cel puţin 55 de ani.

Comitetul ştiinţific care consiliază Ministerul canadian al Sănătăţiia recomandat, vineri, să se reducă acest prag de vârstă la peste 30 de ani.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO